PA, NE NJEGA DA PROVOCIRATE! Nikola Jokić je isprva mirno gledao sramotu, a onda... (VIDEO)

Novosti online

10. 11. 2022. u 22:47

NIKOLA Jokić je nastavio da briljira u NBA, a lekciju je ovoga puta naučila i mlada zvezda lige.

ПА, НЕ ЊЕГА ДА ПРОВОЦИРАТЕ! Никола Јокић је испрва мирно гледао срамоту, а онда... (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Tajir Haliburton je bio 12 pik na draftu 2020, a sezonu koja je počela te jeseni okončao je kao član idealne petorke početnika.

Sada je član Indijane, jer su Sakramento Kingsi, koji su ga draftovali, ko zna koji put krenuli u veliko sređivanje svoje ekipe, ne bi li se konačno prekinuo njihov crni niz godina bez plej-ofa (u kome nisu bili od proleća davne 2006.).

Igra Haliburton odlično i u Pejsersima, gde kao 22-godišnjak ove sezone prosečno ostvaruje 21,6 poen, 9,9 asistencija i 4,6 skoka po utakmici. Igra odlično, ali i voli da provocira.

To je uradio Nikoli Jokiću.

A to ne treba raditi Nikoli Jokiću, saznao je vrlo brzo i zašto.

Naime, nakon što je Denver, i pored ranih pet prekršaja dosuđenih srpskom asu, nadoknadio 18 poena razlike i poveo u završnici, Tajris Haliburton je na atraktivan način poentirao preko Jokića u poslednjem minutu utakmice i izjednačio na 117:117. To je ispratio mrdanjem kažiprsta levo-desno, u stilu "ne, ne, Jokiću, mene ne možeš da čuvaš".

Dvostruki MVP lige je odgovrio onako kako on to čini:

Pogotkom koji je rešio pitanje pobednika:

Čuveni američki košarkaši trener Džordž Karl, član Kuće slavnih, čovek koji je u NBA ligi ostvario 1175 pobeda (uz 824 poraza) bio je oduševljen hladnokrvnošću Jokića.

- Nikola Jokić je doktorirao košarku, dok su svi ostali tu samo sa diplomskim! - poručio je Karl na Tviteru.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023

Nikola Jokić trenutno prosečno ostvaruje 21,2 poena po NBA meču, uz 9,9 skokova i devet asistencija po odigranoj utakmici. 

Raspored utakmica Denver nagetsa

Denver će posle pobede na gostovanju San Antoniju (uz Jokićeve bravure na početku četvorodelne turneje), a onda i pobede na terenu Indijana Pejsersa, igrati u Bostonu protiv Seltiksa (subota, 1), te u Čikagu, protiv bulsa, u ponedeljak od 2.

Kući, u Denver, Nagetsi se vraćaju samo zbog utakmice sa Njujorkom (sledećeg četvrtka, od 4), pa onda slede dva meča u Dalasu protiv Luke Dončića i Maveriksa (subota 19. novembar od 02.30 i dva dana kasnije, u sat vremena ranijem terminu).

NBA liga - tabela

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!