POKULJALE TRENERSKE EMOCIJE: Željko Obradović utučen posle poraza Partizana, Etore Mesina ga branio

Novosti online

18. 10. 2022. u 22:59

PARTIZAN je posle osam godina odigrao meč Evrolige u Beogradu i, posle dramatične utakmice crno-belih, njihov trener Željko Obradović kratko je sumirao viđeno, a "posebna priča" su bile reakcije gostiju.

ПОКУЉАЛЕ ТРЕНЕРСКЕ ЕМОЦИЈЕ: Жељко Обрадовић утучен после пораза Партизана, Еторе Месина га бранио

FOTO: KK partizan/ABA liga/Dragana Stjepanović

Podsetimo, Partizan je u fantastičnoj atmosferi u beogradskoj Areni izgubio od Armanija iz Milana, posle čega je strateg crno-belih istakao šta je glavni razlog za rezultatski neuspeh:

- Bez ikakve dileme, izgubljene lopte. One su nas "ubilo" u pojam. Počeli smo drugo poluvreme na neverovatan način, upravo su te izgubljene lopte i odlučile pobednika. Naravno, čestitke Milanu. I... hvala našem divnom narodu! - zahvalio se Obradović "grobarima" na sjajnoj podršci, u kratkoj izajvi za Evroliga TV. Započeo ju je utučenog izraza lica, a osmehnuo se na pominjanje pristalica kluba čiji je strateg.

A dok je navijače Partizana hvalio i Kevin Pangos, koji je postigao 12 poena, uz po asistenciju i skok za Armani ("U ovakvoj atmosferi je teško čuti saigrače, a ona (atmosfera) diže protivnički tim... No, ipak smo se nekako izdigli iz svega"), Obradovićev kolega Etore Mesina je čak i pre nego što je čuveni "Žoc" stao pred TV kameru rekao nešto u "odbranu" srpskog stručnjaka:

- Moram najpre nešto da vam kažem. Kazna je kada trener posle poraza treba da stane ovde i pred vama (Evroliga TV) nešto priča o meču, odmah po završetku. Treba misliti o tome kroz šta prolazi trener ekipe koja je izgubila - rekao je šef stručnog štaba Armanija.

O samom meču je kratko dodao:

- Imali smo užasan start, sigurno je na to uticala atmosfera, ali i to što je Partizan bio izuzetno agresivan. Ipak, vremenom smo se navikli na fizički aspekt ovog meča. Moji igrači su sjajno reagovali, oni su trijumf i izvojevali. Oni su ti koji pobeđuju... Treneri gube mečeve - zaključio je Mesina.

Podsetimo, sedam minuta pre kraja utakmice, crno-beli su imali 71:62, ali posle njihovih deset poena u nizu usledio je krah:

Od pomenutog rezultata, koji je tada postavio Dante Eksum, samo je on i to samo jednom poentirao do kraja meča, kada se radi o crno-belima, pa su gosti iz Italije najpre serijom 9:2, a onda 9:0, došli do nedostižnih 73:78 pola minuta pre kraja utakmice.


BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 16:55

Komentari (2)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!