"OVO JE NAJGORE PITANJE ZA SEDAM GODINA!" Nikola Jokić je ovako "ućutkao" američkog novinara (VIDEO)

Novosti online

18. 10. 2022. u 21:22

NIKOLA Jokić je spreman za nove izazove u NBA ligi, u kojoj je dvaput zaredom proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP), a spreman je, izgleda, i za medijske izazove.

ОВО ЈЕ НАЈГОРЕ ПИТАЊЕ ЗА СЕДАМ ГОДИНА! Никола Јокић је овако ућуткао америчког новинара (ВИДЕО)

Twitter / Msinger

Prethodnih dana srpski as je bio u centru pažnje navijača Denvera jer je u prvom od pet kontrolnih mečeva, u porazu protiv Oklahome, doživeo povredu zgloba ruke. Ipak, kako je zaigrao u poslednjoj proveri (i to impresivno - 17 poena, uz šut od 4/5 iz igre, a 8/9 sa linije penala, te četiri skoka, pet asistencija i jednu blokadu u pobedi nad Golden Stejtom od 119:112), sada je opet u centru pažnje njegova i igra saigrača.

Tome se posvetio i novinar Denver posta Majk Singer, koji je pred početak nove sezone upitao Jokića sledeće:

- Kako objašnjavaš da je vas, startere Nagetsa, u poslednje vreme druga ekipa (rezervisti) pobeđivala na treninzima?

Jokić je zastao, pogledao pomenutog američkog novinara koga zna jako dugo i, "mrtav-hladan" rekao:

- Vidi šta ću ti reći sada... Ovo je najgore pitanje koje si mi postavio za ovih sedam godina!

Svi su prasnuli u smeh, pa i Singer, ali Jokić je u svom stilu nastavio:

- Kako su nas dobili? Tako što su nas dobili. Nekad pobediš, nekad izgubiš.

Tada se i srpski as nasmejao, a na pitanje koleginice za kolegu iz Denver posta ima li još neko pitanje, on je samo rekao "Ma, kakvi. Ugašen sam!".

Evo i kako je to izgledalo, uz komentar Majka Singera "Sve ovo je jedno kompletno sr***. Definitivno sam ga pitao gora pitanja od ovog":

Jokić se našalio i sa novinarkom Kejti Vindži, sa Altitjud TV-a, i to nakon što ga je pitala šta očekuje od povratka Džamala Mareja, koji više od 500 dana nije odigrao NBA meč, usled teške povrede ligamenata kolena.

- Volim da igram s njim, naravno. Znam da će biti veoma loš u narednih 20 utakmica, ali mi ćemo nekako preživeti. Trebaće mu, naravno, vremena da se vrati u ritam ali biće on, nadam se, opet onaj stari Džamal i igraće kao što je igrao pre povrede.

Podsetimo, u ekipi iz Kolorada ovih dana vlada izuzetno raspoloženje, kako zbog velikog broja (kvalitetnih) pojačanja koje je uprava dovela, tako i zbog uverenja da se, uz povratak oporavljenih asova (pomenutog Džamala Mareja, ali i Majkla Portera juniora), može i boriti za titulu. Naravno, sve to je začinjeno i nekim zanimljivim scenama, poput one kada je trener Denvera, Majkl Meloun "isprozivao" Jokića zbog odbrane, ali mu Srbin nije ostao dužan, mada je više "potkačio" američke novinare nego svog stretega.

Kada počinje NBA sezona i kakav je raspored Denver nagetsa?

Nova NBA sezona počinje u noći pred nama, tačnije u sredu 19. oktobra po našem, srednjeevropskom vremenu, utakmicom Boston - Filadelfija od 1.30, dok se od četiri časa sastaju Golden Stejt voriors - Los Anđeles lejkers.

Prvi takmičarski meč Denver nagetsi igraju u četvrtak, 20. oktobra, kada će dočekati Jutu džez, tri sata iza ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Potom će Jokić i saigrači za rivale imati Golden Stejt (subota od četiri sata, u gostima), Oklahomu (nedelja, 3), Portland (utorak, 4 sata, u gostima), Lejkerse (četvrtak, 4 sata) a zatim će mesec završiti novim odmeravanjima snage sa Jutom (kod kuće, subota 29. oktobar, od tri sata) i Lejkersima (tada u gostima, 31. oktobra, u ponedeljak, od 2.30).

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i minule sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o potonjem plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poena po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini