STEFAN MARKOVIĆ ZA "NOVOSTI": Ciljevi su kao i svake godine, pred nama je veliki rad

Č. V.

01. 10. 2022. u 11:23

CRVENA zvezda danas kreće u novu košarkašku sezonu, a jedan od igrača od koga se očekuje da svojim iskustvom pomogne kako na terenu, tako i van njega je plejmejker Stefan Marković.

СТЕФАН МАРКОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Циљеви су као и сваке године, пред нама је велики рад

Foto: Printskrin/Večernje Novosti

Organizator igre crveno-belih je u razgovoru za "Novosti" otkrio koji su ciljevi kluba, a istakao je da je spreman da pomogne novajlijama da se priviknu na novu sredinu.

Ovaj 34-godišnjak iz Beograda zna da su pred timom veliki izazovi kako bi se ostvarilo sve što je zacrtano.

- Očekivanja su kao i svake godine. Prošle sezone smo osvojili sva tri trofeja, to je cilj i ove godine. Neće biti lako, predstoji veliki rad i put do tih ciljeva. Nismo još zagazili na prvi korak, nismo još odigrali prvu utakmicu, ima dosta toga da se pređe. Dosta je novih lica, novi stručni štab. Biće jedan veliki izazov i jedan veliki rad pred nama - rekao je Marković na početku razgovora za "Novosti".

Svestan je iskustvom može da pomogne Džejlenu Adamsu koji prvi put igra u Evropi, kao i mladom Nikoli Topiću. Obojica kao i popularni "Pefi" pokrivaju pozicije plejmejkera.

- Kao što sam pričao i prošle godine - tu sam da pomognem koliko god budu tražili od mene. Na treneru je da odredi moju ulogu, šta ću da radim i kako ću da pomognem. Adams je prvi put došao u Evropu, nije igrao evropsku košarku i treba mu pomoć da se adaptira na novi stil. Takođe, imamo i Nikolu Topića koji čeka svoju šansu i koji je budućnost ne samo Zvezde nego i srpske košarke. Nadam se da ću moći da pomognem i njemu i Adamsu i kome god pomoć bude bila potrebna. Meni su pomagali, nadam se da ću i ja uspeti da pomognem nekome.

Dotako se i pripremnog perioda u kome je Zvezda odigrala sedam utakmica i upisala pet pobeda i dva poraza.

- Sad je sve malo drugačije. Pripremni period je skraćen, brzo se ulazi u ritam utakmica. Nema više klasičnih priprema kao što je nekada bilo, da prođe umor i noge budu teške. Ritam je sada malo ubrzaniji, još uvek nije prava slika. Dešava nam se na utakmicama da imamo dosta dobrih momenata i onda 10 minuta gde ne znamo šta radimo. To je sasvim normalno pogotovo kad je ekipa nova i koja se ne poznaje. To je nešto što je očekivano u ovom periodu. Bilo bi pogrešno da smo sad u formi iz finala ABA lige. Predstoji nam veliki rad i ne treba da bežimo od toga. Treba dosta da radimo da bi dostigli ono što želimo i kako mislimo da hoćemo da igramo.

Navijači šampiona Srbije i ABA lige godinama se nadaju plasmanu u Top 8 Evrolige, a Stefan ističe da je elitno takmičenje veoma jako i da glavni moto treba da bude borba.

- To je sportski motiv. Ne težimo da igramo da budemo 15. na tabeli. Ruskih ekipa više nema i veliki broj igrača koji je bio po ruskim timovima se rasporedio sad na ostatak Evrolige. Došao je Virtus, Valensija se vratila u Evroligu. Dosta kvalitetnih ekipa i dobrih igrača je tu. Meni je glavni moto borba i to mora da postoji, pa ćemo da vidimo - zaključio je Marković.

Crvena zvezda odbranu titule u regionalnom takmičenju počinje danas od 20 časova utakmicom protiv MZT Skoplja koja se igra u dvorani "Aleksandar Nikolić".

BONUS VIDEO: Stefan Marković o ambicijama Zvezde u novoj sezoni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!