"ZVEZDA I PARTIZAN MOGU U TOP 8": Legendarni trener srpske klubove vidi u završnici Evrolige

Novosti online

30. 08. 2022. u 16:10

TRENER košarkaša Armanija Etore Mesina smatra da bi Crvena zvezda i Partizan mogli da ostvare zapažane rezultate u Evroligi.

ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН МОГУ У ТОП 8: Легендарни тренер српске клубове види у завршници Евролиге

FOTO: M. Vukadinović

Iskusni strateg ističe da je elitno takmičenje veoma jako, a ne bi bio iznenađen ukoliko bi srpski klubovi završili u top 8.

- Evroliga će u novoj sezoni biti na veoma visokom nivou. Nemam osećaj kako će tabela da izgleda, ko će ostati bez mesta u plej-ofu. Pričao sam s mojim pomoćnicima i niko od nas nema istu ideju. Tu mislim na Panatinaikos, koji se žestoko pojačao, mislim na Crvenu zvezdu i na igrače koje je dovela, mislim na Partizan sa Obradovićem i igračima kao što su Panter, Avramović, Ledej i na njihovih 20 hiljada navijača - istakao je Mesina u razgovoru za italijansku "Planetu Basket" i dodao:

- Ako pogledate prethodne sezone, videćete da je vrlo malo timova uspelo da preokrene situaciju kada nisu imali prednost domaćeg terena u plej-ofu. Dakle, to dovodi do toga da morate da budete u top 4, a ne u top 8 ako želite da odete na fajnal-for.

Etore Mesina/Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Trener Armanija se posebno osvrnuo na Partizan, tačnije na Željka Obradović, apsolutnog rekordera po broju osvojenih evroligaških trofeja.

- Osvojio je toga više od bilo koga drugog. Svi mi ga smatramo najboljim i sigurno da je njegov povratak pozitivna stvar za evropsku košarku - zaključio je Mesina.

Podsetimo, Crvena zvezda i Partizan prvu utakmicu u Evroligi igraju 7. oktobra. Crveno-beli gostuju Efesu, dok crno-beli idu na noge Albi.

BONUS VIDEO: Novak Đoković u društvu Željka Obradovića na meču košarkaša Srbije i Grčke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu