ŽALI ŠTO SE VAKCINISAO: NBA šampion poručio - "To nije bio moj izbor"

Novosti online

20. 07. 2022. u 12:41

KRILNI košarkaš Golden Stejta Endru Vigins nekoliko dana uoči početka prošle NBA sezone nije želeo da primi vakcinu protiv koronavirusa, baš kao ni njegov kolega iz Bruklin netsa Kajri Irving. Ipak, 27-godišnji Kanađanin je "popustio'", što mu je omogućilo da neometano nastupa u sezoni 2021/2022.

ЖАЛИ ШТО СЕ ВАКЦИНИСАО: НБА шампион поручио - То није био мој избор

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Njegovi "ratnici" su postali šampioni najjače košarkaške lige na svetu, a Vigins je igrao odlično – ubacivao je u proseku 17,2 poena uz 4,5 skokova kao starter na 73 utakmice ligaškog dela sezone, a bio je i učesnik "Ol-star" utakmice prvi put u osam godina dugoj karijeri.

Međutim, uprkos sjajnoj sezoni koja je krunisana prstenom, košarkaš i dalje žali zbog toga što je primio vakcinu.

- Da budem iskren, želeo bih da se nikad nisam vakcinisao. Bio sam Ol-star, bio sam i NBA prvak prošle sezone, to je bio dobar deo čitave priče. Nisam propustio sezonu. Međutim, za moje telo ne znam koliko je to dobro. Ne volim stavljati takve stvari u organizam, nije mi se svidelo. Osim toga, ne volim što to nije bio moj izbor. Rekli su mi – ili primi to ili ne možeš da igraš - rekao je Vigins.

Košarkaš Voriorsa je u poslednjoj godini ugovora vrednog 147 miliona dolara i na kraju sezone ima mogućnost da napusti klub.

- Voleo bih da ostanem ovde. Sve je na vrhunskom nivou – kao da smo svi jedna velika porodica, tako se odnose prema igračima. Na mnogim mestima govore da je odnos takav, ali ovde to pokazuju i svojim delima - zaključio je Kanađanin.


BONUS VIDEO: Rusi navijaju - Kosovo je Srbija
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici