MARKANEN ZABIO EKSER U MRTVAČKI SANDUK HRVATA! Rasulo u komšiluku, slede Gibraltar, San Marino, Luksemburg...

Novosti online

04. 07. 2022. u 09:12

HRVATSKA košarka dotakla je samo dno, pošto je nacionalni tim ove zemlje završio kvalifikacije za Svetsko prvenstvo na poslednjem mestu svoje grupe iza Finske, Slovenije i Švedske.

МАРКАНЕН ЗАБИО ЕКСЕР У МРТВАЧКИ САНДУК ХРВАТА! Расуло у комшилуку, следе Гибралтар, Сан Марино, Луксембург...

Foto: Printskrin

Na poslednjem meču prve kvalifikacione grupe uspeli su da ispuste dobijen meč protiv Finske u kome su vodili 78:70 i gde su 44 sekunde do kraja imali 79:75 i napad.

Potom je Bogdanović promašio trojku, Zubac nije uspeo da poentira iz ofanzivnog skoka i u kontri je pala trojka Finske koja je bila uvod u potop!

Lovro Gnjidić je u narednom napadu promašio oba slobodna bacanja, a onda je Lauri Markanen pogodio trojku za pobedu koja je zabolela celu Hrvatsku.

Odmah su u komšiluku krenuli napadi, svađe. Trener Damir Mulaomerović se pere sa izjavom koja nema veze sa životom "Otkud lopta kod Gnjidića", kao da nije on poslao tog istog momka na parket. Bojan Bogdanović je jedini pokazao veličinu, zaštitio mladog Lovru i preuzeo svu odgovornost za debakl na sebe.

Aleksandar Petrović, nekadašnji selektor reprezentacije Hrvatske, prozvao je Dina Rađu, predsednika Stručnog saveta:

- Vidim da je konsenzus oko Rađinog odlaska. Mislim da treba da ostane i kao pravi predsednik Stručnog saveta bude vođa puta na pretkvalifikacijama po Gibraltaru, San Marinu, Luksemburgu ili gde nas već ždreb odnese - poručio je Petrović.

Višedecenijska agonija hrvatske košarke se nastavlja, čini se da su sada komšije pretrpele možda i najbolniji udarac.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)