ZVEZDA OSTAJE BEZ "LIDERA IZ SENKE"? Srpski reprezentativac na radaru velikog košarkaškog imena

Novosti online

26. 06. 2022. u 08:03

DEJAN Davidovac je sa Crvenom zvezdom osvojio tri trofeja u tek zavšenoj sezoni, a sada mu je istekao ugovor, pa je po prvi put u karijeri slobodan igrač. Ova vest zabrinula je pristalice kluba sa Malog Kalemegdana, a sada dolaze vesti koje će dodatno stimulisati strepnje navijača.

ЗВЕЗДА ОСТАЈЕ БЕЗ ЛИДЕРА ИЗ СЕНКЕ? Српски репрезентативац на радару великог кошаркашког имена

FOTO: KK Crvena zvezda

Naime, kako nezvanično saznaje "Mocart sport", nacionalni šampion i lider Jadrana imaće velike muke da zadži svog "lidera iz senke". Krilni košarkaš iz Zrenjanina velika je želja Bajerna iz Minhena, kluba koji je kontinuirano u poslednjoj deceniji svoje akvizicije tražio na ovim prostorima.

Momak sjajne radne etike pokazao je koliko je konstantan, da je najbolji kada je parket "najvreliji" i demonstrirao raskošan dijapazon košarkaških atributa. Okitio se nizom odličja u beogradskom velikanu, ali ovog leta rešio je da prvi put u profesionalnoj karijeri "zapliva u slobodne vode".

AdmiralBet ABA League / Dragana Stjepanović

Kako je i sam istakao, pregovara sa Crvenom zvezdom oko novog ugovora, ali nije otpisao mogućnost odlaska. Priliku je ugledao Bajern koji je poslednje decenije teško zamisliti bez srpskih igrača.

Svojevremeno su se u Minhenu obreli Boris Savović, Duško Savanović, Aleksandar Nađfeji, pa potom i Vasilije Micić, Milan Mačvan, Stefan Jović. Usledio je prelazak Vladimira Lučića 2016. godine, koji je takođe pošao putem Bavarske. Tokom minule takmičarske godine nemačkom klubu se na vernost se obavezao na još tri godine. Prošlog leta je u Minhen došao i Ognjen Jaramaz i ostavio sasvim dobar utisak.

Dejan Davidovac na raspolganju je selektoru Srbije Svetislavu Pešiću za utakmice kvalifikacija za Mundobasket protiv Letonije (30. jun) i Belgije (3. jul).

Tekstualne prenose oba meča možete pratiti direktno na portalu "Novosti". 

BONUS VIDEO: PEŠIĆ OKUPIO "ORLOVE": Trening reprezentacije Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)