SVE JE U RUKAMA SUDIJE: O sankcijama za Partizan zbog istupanja odlučuje disciplinac KLS

G. KELIĆ

10. 06. 2022. u 21:03

POTEZ koji niko nikada u srpskoj košarci nije povukao, KK Partizan jeste, odlukom da istupi iz KLS lige, a zbog toga će posledično morati da snosi i određene konsekvence.

СВЕ ЈЕ У РУКАМА СУДИЈЕ: О санкцијама за Партизан због иступања одлучује дисциплинац КЛС

Foto: Tanjug

O kakvim sankcijama je zapravo reč i kakva je konačna sudbina crno-belih reći će disciplinski sudija Košarkaške lige Srbije, koji će u narednim danima doneti zvaničnu odluku.

- Sada je sve u rukama disciplinskog sudije KLS lige, koji je potpuno nezavisan i na kojeg niko ne može da utiče. Sprovešće se detaljna procedura po tom pitanju, uzeće se sve relevantne činjenice i argumenti u obzir, a ja ne bih ulazio u to kakva će biti konačna odluka. Hajmo da sačekamo da sudija na miru uradi svoj posao, odluka će biti donesena za osam do 15 dana, moraju određeni rokovi da se ispoštuju - ističe predsednik KLS, Aleksandar Grujin u javljanju za "Novosti".

Spekulacija je mnogo, jer jedni već vide crno-bele proterane u treći rang takmičenja kao što je to bio slučaj sa grčkim Olimpijakosom, koji je takođe pre nekoliko godina zbog nesuglasica odlučio da ne igra domaće prvenstvo. A drugi, oni bliski Partizanu, brane potez činjenicom da klub nije istupio iz Lige, već doigravanja, što ne podleže članu 36. Pravilnika o takmičenju.

- Meni je pre svega žao što se sada isključivo priča o ovome i tako baca senka na sve odlične stvari koje smo uradili ove godine. Ukoliko bude nezadovoljan konačnom odlukom, Partizan ima pravo žalbe, a drugostepenu presudu doneće tročlana nezavisna komisija. Takođe, za sredu je zakazan sastanak Predsedništva, dok će nakon toga biti održana i redovna Skupština. Mi smo transparentni, sve radimo po zakonu i ono najvažnije, nama su svi klubovi jednako bitni - zaključuje Grujin. 

VLADE ĐUROVIĆ: DA SE IGRA PRED PRAZNIM TRIBINAMA

REŠENjE problema za proslavljenog trenerskog stručnjaka, Vladu Đurovića je nulta tolerancija prema huliganizmu.

- Iz Partizana imaju neke svoje razloge zašto su doneli takvu odluku i u to neću da ulazim. Sve su to, od trenera, uprave do igrača ljudi od integriteta. Međutim, stava sam da se ubuduće utakmice Crvene zvezde i Partizana igraju pred praznim tribinama. Ni žene, devojke ni deca već samo igrači i službena lica. Grozna slika je poslata u svet sa nedavnog finala ABA lige. Naravno, nisu svi navijači huligani, video sam kako otac sa decom izlazi iz hale i pre nego što je odlučeno da se ona isprazni. Mislite da će on nekad ponovo da dođe? Pa neće. Margaret Tačer je u svoje vreme taj problem u Engleskoj rešila na fantastičan način - istakao je Đurović za "Novosti".

MIROSLAV NIKOLIĆ: GLEDATI SAMO INTERES SRPSKE KOŠARKE

SVOJ stav je za naš list oko aktuelne situacije izneo i trener novosadske Vojvodine, Miroslav Muta Nikolić.

- Treba pre svega gledati interes srpske košarke u svemu ovome. Jasno je da su u Partizanu malo ljuti, a jedino rešenje je da protiv Crvene zvezde igraju bez prisustva publike. Sami sebe sečemo, treba da osnažimo KLS ligu, da dozvolimo i manjim sredinama da se dignu. Ako već "večiti" igraju Evropu, zašto Mega, FMP i Borac ne bi igrali KLS, a ne samo ABA ligu. Ima mnogo talenata po celoj Srbiji i uvek će biti. Samo preko jake domaće lige ćemo praviti snažan temelj za nacionalni tim. Pa svi ti igrači što igraju u Zvezdi i Partizanu su većinom došli iz manjih sredina. Košarka je uz fudbal sport broj jedan, a ja kao neko ko je 20 godina bio deo reprezentacije sam zauvek njen vojnik - poručuje Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠEŠELJ OTKRIO KOJE ZEMLJE SU GA LIČNO RAZOČARALE: Sedam država zabilo nož u leđa Srbiji