RASULO U PODGORICI: Srbin osvojio trofej, pa pobegao u svlačionicu, Crnogorci ga "razapeli"

Novosti online

09. 06. 2022. u 12:15

U sezoni 2017/2018, u kojoj je osvojio ABA ligu, Aleksandar Džikić se upisao u istoriju kao jedini trener Budućnost Volija koji je ispustio šampionski pehar u Crnoj Gori

РАСУЛО У ПОДГОРИЦИ: Србин освојио трофеј, па побегао у свлачионицу, Црногорци га разапели

FOTO: ABA liga/KK Budućnost

Sada, pobedom nad Mornarom u majstorici finala plej-ofa (90:82), 51-godišnji Beograđanin je prigrabio jedini pehar koji mu je nedostajao, i to na svom gotovo sigurnom oproštaju od podgoričkog kluba.

Crnogorski mediji nisu štedeli Džikića koga su praktično "razapeli" i okrivili za skromne rezultate u tekućoj sezoni.

- Iako je prošlog leta potpisao dvogodišnji ugovor, Džikić nije ispunio ciljeve zbog kojih je angažovan, javna je tajna da je izgubio i autoritet nad nekim igračima, zbog čega je novi rastanak neminovnost. O tome se sve glasnije govori i u košarkaškim krugovima, u kojima se već mesecima nagađa ko bi mogao da ga nasledi. Da je Džikićevo vreme prošlo govori i činjenica da se nakon pobede nad Mornarom uputio u svlačionicu, nije ni čekao pobedničku ceremoniju. To mu nije prvi put, ali ni pola sata nakon utakmice nije želeo da izađe pred novinare, već je preko portparola kluba poručio da neće davati nikakve izjave ni oko finala, ni oko cele sezone, pišu "Vijesti.me".

Ko god da dođe umesto Džikića čeka ga veliki posao, jer je Budućnost na prekretnici. Ugovore imaju samo dvojica igrača, a svi stranci, osim možda Edina Atića, gotovo sigurno odlaze, dok je pitanje i ko će ostati od domaćih.

Važeći ugovor od njih ima samo Igor Drobnjak. Iz SC Derbija bi trebalo da dođe Kenan Kamenjaš i možda Flečer Megi, a pitanje je i šta će uprava odlučiti - da li da se takmiči sa beogradskim velikanima Zvezdom i Partizanom ili da zadovolji eventualnim plasmanom u polufinale plej-ofa i dobrom rolom u Evrokupu...

BONUS VIDEO: Blokada ili silazna putanja Lesora?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)