BAT PRESUDIO: Partizan mora da plati Trinkijeriju

Novosti online

09. 06. 2022. u 11:10

Bivši trener Partizana Andrea Trinkijeri podneo je tužbu protiv Partizana i na kraju će crno-beli morati da mu isplate preko 100.000 evra.

БАТ ПРЕСУДИО: Партизан мора да плати Тринкијерију

FOTO: EPA

Trinkijeri je tužio Partizan zbog zaostalih zarada i dobio spor, javno je objavljeno na sajtu FIBA.

Italijan je podneo tužbu BAT-u zbog neisplaćenih zarada, bonusa, kao i nekoliko dodatnih troškova.

- Italijanski trener Andrea Trinkijeri podneo je tužbu protiv srpskog košarkaškog kluba Partizan zbog zaostalih zarada, bonusa, kirija i troškova stanovanja i poreza. Tužilac je naveo da je tuženi prekršio ugovor tako što nije isplatio nekoliko uplata tužiocu, nije platio porez na ime tužioca, nije platio proviziju agentu kao i da nije povećao budžet tužioca kao što je bilo dogovoreno - piše u saopštenju BAT-a.

Partizan je odgovorio na tužbu navodima da je Trinkijeri jednostrano raskinuo ugovor i deo tužbe u kojem je Trinkijeri zahtevao isplatu zbog raskida ugovora je odbačen.

Crno-beli prema navodima BAT-a duguju 94.275 evra plata i bonusa Italijanu, a kada se na to dodaju troškovi tužbe i suđenja crno-beli će na kraju morati da plate 115.400 evra.

Podsećanja radi, Partizan je u sezoni 2018/19. sa Trinkijerijem na klupi uzeo Kup Radivoja Koraća, a bio je i polufinalista Jadranske lige, odnosno finalista Superlige.

Naredna, odnosno takmičarska 2019/20. imala je potencijal da bude istorijska. Partizan je imao obezbeđeno prvo mesto u regionalnoj ligi, ali i prednost domaćeg terena u Evrokupu do kraja takmičenja, a u rukama i pehare za osvajače ABA Superkupa i Kupa Radivoja Koraća.

Ali onda se desila pandemija korona virusa i sezona je prekinuta. Trinkijeri je potom odlučio da prihvati ponudu Bajerna, a kasnije i da tuži Partizan, što mu se i te kako isplatilo.

BONUS VIDEO: Blokada ili silazna putanja Lesora?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri