"IŠAO SAM IZ LUDILA U LUDILO ZBOG PARTIZANA": Ispovest Novice Veličkovića o igranju sa bolovima do poslednje kapi znoja

Novosti online

08. 06. 2022. u 22:33 >> 22:37

NOVICA Veličković ikona je čuvenog ulaza D hale Pionir i zauvek će biti u srcima crno-bele strane Beograda. Retko u javnosti govori, ali kada odluči da kaže nešto ljubav prema beogradskom velikanu uvek je na njegovim usnama.

ИШАО САМ ИЗ ЛУДИЛА У ЛУДИЛО ЗБОГ ПАРТИЗАНА: Исповест Новице Величковића о игрању са боловима до последње капи зноја

FOTO: N. Skenderija

Veličković je za podkast "Jao Mile" govorio o tome kroz kakve je stravične fizičke napore i bolove prolazio godinama noseći dres koji je uvek bio natopljen znojem do kraja.

- Samo mi je bilo daj još jednom obučem dres i izaćem pred publiku i navijače, da doživim još jednom to samo. Svako leto sam pričao da ću stati, da neću više. Onda dođe plej-of, ja posle toga koje god terapije da odradim neće mi pomoći. U Pioniru 700 stepeni, utakmice na dva dana, ne mogu da se oporavim  i vratim tonus mišića da bi sutra opet igrao. Išao sam iz ludila u ludilo. 

- Svima sam pričao da dođe treća utakmica finalne serije, ja se ne znojim više. Nema više šta da izađe iz mene, dehidriram. Mogao sam da padnem, a svaki pad vukao je za mene veliki rizik. Obično sam pokušavao da razmišljam realno šta je dobro za mene, ali je ljubav prema klubu uvek pobeđivala.


 

Veličković je u Partizanu proveo 10 sezona i sa crno-belima je osvojio 13 trofeja. Igrao je i za Real Madrid, Brose Bamberg, Megu i Trabzon.

Svoju ljubav prema klubu iskazao je nebrojano puta, a "grobari" nikada ni sa jednim košarkašem nisu razvili takvu vrstu odnosa, kao sa vojnikom koji je do poslednje kapi znoja ginuo za crno-bele boje. 

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri