JOKIĆ OPČINIO MONCU: "Nikola je tu, držite oči otvorene"(FOTO)

Novosti online

04. 06. 2022. u 16:01

NIKOLA Jokić je i u ovoj sezoni briljirao na NBA parketima, a nakon što je odbranio MVP titulu i opčinio Ameriku na red je došlo i vreme za odmor. Porodica Jokić snimljena je u Monci.

ЈОКИЋ ОПЧИНИО МОНЦУ: Никола је ту, држите очи отворене(ФОТО)

Tanjug/AP/Printskrin/Tviter/@enbiei_it

Aktuelni MVP je ponovo izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige, a Srbin nakon uručenja trofeja u Somboru zajedno sa porodicom provodi vreme u Monci

Nikola Jokić je prvi Srbin u NBA ligi sa super maks ugovorom, a odmor od košarkaških napora našao je na severu Italije, u Monci.

Njegova šetnja ulicama nije prošla nezapaženo, te su ljubitelji košarke sugrađen upozorili da u kraju mogu da vide MVP igrača NBA lige.

- Nikola Jokić viđen je u Monci, ako ste tamo držite oči širom otvorene, napisano je na Tviteru.

Nikola Jokić i ugovor iz snova

Prošlogodišnjom MVP nagradom ispunio je jedan od uslova da potpiše "super-maksimalni" ugovor, a drugi uslov je da je bar sedam godina u najjačem košarkaškom prvenstvu sveta.

Upravo je ova sezona za njega bila sedma, pa će tokom leta moći da potpiše ugovor na čak 260 miliona dolara, kakvom nema ravnog u istoriji "igre pod obručima".

Košarkaš koji ispuni pomenute uslove (ili, ako nije MVP, da je "bar" bio član idealne petorke lige, ili najbolji defanzivac NBA) može da potpiše "super-maks" ugovor po kome će zarađivati i do 35% od maksimuma propisanog za jedan klub, a imajući u vidu da se ta letvica pomera iz godine u godinu, Jokić će, ako mu Denver Nagetsi, očekivano, ponude takav sporazum, a on ga prihvati, postati najplaćeniji košarkaš svih vremena.

Ko je sve do sada potpisao "super-maks" ugovore u NBA?


Prvi koji je potpisao takav ugovor bio je Stef Kari, kome se Golden Stejt 6. jula 2017. obavezao da isplati 201 milion dolara do kraja sezone 2021/2022.

Nikola Jokić i Stef Kari / FOTO: Tanjug


Nedugo zatim Džejms Harden je postao drugi igrač sa takvim sporazumom. Potpis je stavio na produženje saradnje sa Hjustonom, koji mu je "dugovao" 59 miliona za dve naredne sezone, a potom je ugovorom predviđeno i još 170 miliona "zelenih novčanica".


Treći "super-maks" je potpisao Džon Vol, takođe u julu 2017, i to četvorogodišnji, "vredan" u njegovom slučaju 170 miliona dolara, a u septembru se ovom triju pridružio Rasel Vestbruk, petogodišnjim ugovorom na 205 miliona.


Pretposlednji, za sada, bio je Demijan Lilard, sa 196 miliona "vrednim" ugovorom sa Portlandom, koji je potpisao 2019, a sezonu kasnije najveći "super-maks" je potpisao Grk Janis Adetokumbo, kome se Milvoki obavezao da isplati 228 miliona dolara u pet sezona.

 

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri