"VRELINA" SPRŽILA BOSTON: Čudesni DŽimi Batler sa 47 poena izborio majstoricu za Majami, sledi košarkaška poslastica

Novosti online

28. 05. 2022. u 08:04

SATERANI uza zud sa imperativom pobede, košarkaši Majamija morali su dobro da zasuku rukave kako bi izborili utakmicu broj sedam u finalu Istočne konfrencije. Ostvarili su veliki trijumf nad Boston seltiksima rezultatom 111:103.

ВРЕЛИНА СПРЖИЛА БОСТОН: Чудесни Џими Батлер са 47 поена изборио мајсторицу за Мајами, следи кошаркашка посластица

FOTO: Tanjug/AP

"Vrelina" je imala bolju uvertiru meča i već sredinom prve deonice košarkaši sa Floride stigli su do dvocifrene prednosti. Sve do treće četvrtine održavali su vođstvo, a onda je samo na trenutak rival koji je konstantno bio u deficitu stigao do minimalne prednosti, 97:94.  

Majami je u nastavku odneo bitku po obručima, iskontrolisao reket i na krilima usijane ruke Džimija Batlera stigao do kapitalne prednosti i mirne završnice.

Prevagu na meču doneo je spektakularni "ol-araund" nastup Batlera. Zvezda Majamija koja se mučila se u četvrtoj i petoj utakmici, postavila je novi rekord u plej-ofu u karijeri sa 47 poena (u šutu 16 od 29) uz devet skokova, osam asistencija i četiri ukradene lopte.

Pored Batlera istakao se i Kajl Lauri sa 18 poena i deset asistencija, kao i Maks Štrus koji je meč završio sa 13 poena.

Kod Seltiksa je prednjačio Džejson Tejtum sa 30 poena (u šutu 9 od 12), dok je Derik Vajt postigao 22 poena sa klupe, a Džejlen Braun je meč završio sa 20 poena, šest skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte.

Dva tima će se sastati u velikoj majstorici u noći između nedelje i ponedeljka na Floridi.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)