BEOGRAD - GRAD KOŠARKE! Krstić: "Ukazana nam velika čast"

Novosti online

19. 05. 2022. u 14:45

BEOGRADU je organizacijom Fajnal-fora još jednom ukazana velika čast i to veoma zasluženo, jer svi znamo da je u Beogradu i Srbiji generalno košarka, ako ne broj jedan, uz fudbal jedan od najpopularnijih i najtrofejnijih sportova, rekao je potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Nenad Krstić.

БЕОГРАД - ГРАД КОШАРКЕ! Крстић: Указана нам велика част

FOTO: Nebojša Paraušić

- Publika zna košarku, bez obzira na to što nema domaćeg tima i vidim da je euforija na ulicama. Mislim da nas očekuje spektakl, što na terenu, što van terena. Beograd je i prošli put pokazao da zavidno funkcioniše sve. I dan-danas, bez obzira na to što je Beograd opet domaćin, opet pričaju o tom Fajnal-foru 2018. kao jednom od najboljih - izjavio je Krstić za Tanjug TV.

Prema njegovim rečima, dosta faktora je potrebno da se "posloži" da bi se osvojio trofej.

- Možeš da igraš celu sezonu vrhunski, ali dođe loš dan i cela sezona stane u taj dan, jednu utakmicu ili jednu četvrtinu. Ima puno faktora i jako je teško odrediti par nekih faktora konkretno. Forma mora da se tempira za baš tih par dana i to je jako teško. Ne samo igraču kroz individualnu pripremu, nego i treneru kroz kolektivnu taktiku i fizičku spremu koju mora da pogodi za baš tih par dana koji su najbitniji u sezoni. Ima dosta faktora, to je jako kompleksno, plus sreća naravno.

Nekadašnji reprezentativni centar i NBA igrač prokometarisao je i drugo uzastopno MVP priznanje za Nikolu Jokića.

- To je fenomenalno, teško može rečima da se opiše koliko to ima težinu. Niko od nas nije mogao ni da sanja o takvim stvarima, a on je to uradio dva puta. Spada u red par igrača koji su osvajali titulu uzastopno. Nadam se da neće biti i poslednji put i da će nastaviti u tom ritmu, da će i dalje igrati na MVP nivou. Srbija je imala mnogo vrhunskih igrača, košarka se menja, ali može da se kaže da Jokić staje u red najboljih, ako ne i najbolji po individualnim uspesima. On je još mlad momak, još ima da igra, to je nešto što je u pozitivnom smislu zastrašujuće, šta još može i koji su potencijali - zaključio je Krstić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAZNAJEMO! Vest koju je Vučić zaboravio da saopšti: 100.000 ljudi koji su dobili vaučere od 5.000, dobiće još 10.000 dinara