JOKIĆ RASPAMETIO AMERE! Srbin odbio da uradi isto što i Lebron DŽejms i svi su oduševljeni

D. N.

09. 04. 2022. u 15:31

NIKOLA Jokić je, u NBA noći koju će večno pamtiti i on i najjača liga na svetu, iznenadio američku javnost jednim gestom, po završetku utakmice u kojoj je ušao u istoriju.

ЈОКИЋ РАСПАМЕТИО АМЕРЕ! Србин одбио да уради исто што и Леброн Џејмс и сви су одушевљени

Foto AP

Podsetimo, Jokić je, uz okrvavljenu glavu, novom fantastičnom partijom postao prvi igrač u 75 godina NBA istorije koji je u jednoj sezoni dogurao do 2000 poena, 1000 skokova i 500 asistencija, a onda se na konferenciji za štampu desilo nešto što američki novinari nisu očekivali.

Ali, da bi se bolje doživela "magnituda" tog košarkaškog, a zapravo ljudskog poteza srpskog asa, potrebno je malo "vratiti vreme".

Prošlog meseca, tačnije 13. marta, Lebron Džejms je svoju sjajnu NBA karijeru krunisao jednim velikim statističkim dostignućem.

On je tada postao prvi košarkaš u najjačoj ligi na svetu koji je premašio ne samo 10.000 poena (a ubacio ih je preko 37.000), već je "prebacio" i 10.000 skokova, i 10.000 asistencija.

Kako to biva u američkim sportovima, trener Lejkersa je tom prilikom loptu kojom je utakmica igrana poklonio najboljem akteru, "kralju" Džejmsu, a on je uzeo marker i potpisao se na nju, što je potom podelio i na društvenim mrežama, da svi vide da je na toj lopti njegov potpis i njegovo ostvarenje.

Sa druge strane, tokom pomenute velike košarkaške noći za Denver Nagetse i njihovog asa, Nikola Jokić je, sasvim očekivano, od trenera Majkla Melouna dobio loptu, za uspomenu na meč u kome je ušao u NBA istoriju.

Međutim, srpski centar sa tom loptom nije uradio isto što i Lebron.

Niti se sam na nju potpisao, niti je tu primporedaju podelio na društvenim mrežama, pošto njih i ne koristi. Ali, novinarima je objasnio šta se prilikom te scene desilo.

Upitan šta se desilo s loptom koju je na kraju meča uhvatio Aron Gordon, a potom mu je Meloun u svlačionici predao, Jokić je ispričao predstavnicima američkih medija da je lopta "kružila po svlačionici".

- Dao sam ljudima da se potpišu na njoj, jer... nije to samo moja stvar. Mislim da se ovde radi o kolektivnom zalaganju. Mislim da me je upravo tim odabrao kao vođu. Dakle, bez njih, ne bih ni ja uspeo da uradim ovo što sam uradio.

Kada je američku javnost o tome obavestio novinar "DNVR"-a, Harison Vid, njegov tvit je oduševio hiljade ljudi, a komentari su, u ogromnoj većini, bili pravi mali hvalospevi na račun Jokićeve skromnosti, ali i shvatanja košarke u njenoj suštini.

Timski je to sport, bio i ostao, kolika god da je neka zvezda u timu.

A on je najveća koju je Denver imao, i, po mnogima, najveća u ligi trenutno, zbog čega je i dalje jedan od tri najveća kandidata (uz Janisa Adetkoumba i Džoela Embida) za MVP priznanje. Dobije li ga, biće mu to drugo uzastopno.

Nikola Jokić - nestvarna NBA statistika

Nikola Jokić ove sezone u NBA ligi ima fantastične proseke: postiže 27,1 poena po utakmici, ima 13,8 skokova po takmičarskom nastupu i 7,9 asistencija.

U prošloj, sezoni kada je dobio MVP nagradu, za koju je i sada kandidat, Jokićevi proseci su bili 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije po meču.

Denver nagetsi - raspored i stanje na NBA tabeli

Denver nagetsi poslednji meč ligaškog dela NBA sezone igraju u ponedeljak, u 3:30 po srednjeevropskom vremenu, kada će ugostiti upravo Lebronove Los Anđeles Lejkerse, s tim da "kralj" Džejms neće igrati zbog povrede.

Denver je, uz učinak 48-33, minule noćpi obezbedio direktan plasman u plej-of: šesti je i to će ostati u Zapadnoj konferenciji. Sa druge strane, Lejkersi su sa 31-49 ostali bez šanse i za "baraž", tj. plej-in, u kome učestvuju ekipe od 7. do 10. mesta u obe NBA konferencije.

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

"I feel bad. I don't follow [her], I don't know. I mean, I met them in the hallway, so I feel bad because it's not my music. I don't even listen to American music. I'm gonna listen, and I'm gonna let you guys know."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio