ISTORIJSKI USPEH KRALJEVAČKIH "BELIH"! Košarkaši Sloge pobedili Novi Pazar i izborili ABA 2 ligu

G. ĆIROVIĆ

08. 04. 2022. u 21:45

Pobedom u poslednjem, 30. kolu „Admiral bet Košarkaške lige Srbije“ protiv Novog Pazara pred svojim navijačima, košarkaši kraljevačke Sloge ostvarili su istorijski uspeh i izborili plasman u regionalnu ABA 2 ligu naredne sezone.

ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ КРАЉЕВАЧКИХ БЕЛИХ! Кошаркаши Слоге победили Нови Пазар и изборили АБА 2 лигу

G.Šljivić

Do ukupno 20. prvenstvenog trijumfa, u sjajnoj astmosferi pred oko 2.000 gledalaca u novoj hali sportova kraj Ibra, kraljevački „beli“ su stigli nakon što su večeras ubedljivo savladali Novi Pazar sa 97:75 (17:14, 29:17, 27:18, 24:26).

Dvocifren poenterski učinak u redovima Sloge imali su Simeunović 17, kapiten Matović 16, Kostić 15, Karapandžić i Stamenić sa po 13 poena, dok su kod gostiju iz komšiluka bolji od ostalih bili Nikolić sa 18 i Islamović sa 13 koševa.

G.Šljivić

Kapiten Sloge Stefan Matović u prodoru

Pitanje pobednika nije se postavljalo nijednog trenutka, a nakon poslednjeg zvižduka sudijske trojke nastalo je veliko slavlje igrača koji su predvođeni trenerom Markom Dimitrijevićem i njegovim stručnim štabom ostvarili pravi podvig, kao i navijača koji dve decenije čekaju da se Sloga nađe u regionalnom takmičenju.

G.Šljivić

Zasluženo slavlje u hali kraj Ibra

- Kraljevačka košarka se konačno vraća na mesto koje joj i pripada - ne skrivajući emocije poručila je grupa pristalica „belih“.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)