JOKIĆ OPET ISPRED SVIH: Ovo je najnoviji presek trke za MVP

Novosti online

30. 03. 2022. u 19:48

NAJKORISNIJI igrač najjače košarkaške lige sveta Nikola Jokić, preuzeo je od Džoela Embida vođstvo u ovogodišnjoj trci za prestižno priznanje, govori anketa I-Es-Pi-Ena.

ЈОКИЋ ОПЕТ ИСПРЕД СВИХ: Ово је најновији пресек трке за МВП

FOTO: Tanjug/AP

Kako stoje stvari, Srbinu se smeši druga uzastopna nagrada za najkorisnijeg igrača ligaškog dela sezone u NBA, piše Mozzartsport.

Ispisao je Nikola Jokić prošle sezone istoriju, ostvario nešto što je godinama delovalo neostvarivo - postao MVP najkvalietetnije košarkaške lige na planeti. To je pritom uradio u dominantnom maniru i "zemlji košarke" doneo priznanje koje je joj je nedostajalo. Najprestižniju nagradu u igri pod obručima Somborac bi mogao da osvoji ponovo već ove takmičarske godine. Tako kažu rezultati poslednje "neformalne ankete" u režiji ESPN-a.

Iako je dugo za favorita važio Džoel Embid, čiji lični trener nalazi bizarne azloge da diskredituje Jokićev učinak u Ligi, Nikola je podigao broj obrtaja, pokazao da mu nema ravnog u NBA prema brojnim parametrima i ubedio novinare širom SAD da zaslužuje da odbrani MVP titulu.

Na prethodnom glasanju završio je iza Kamerunca, ali sada ga je prestigao i čini se ostavio u prašini. Srpski centar je dobio 62 glasa za prvo mesto, 31 za drugo, četiri za treće i tri za peto. Sve to donelo mu je 860 bodova, 141 više nego što je sakupio košarkaš Filadelfije. Treći je Janis Adetokumbo sa 593 boda (na prvo mesto ga stavilo devet novinara) i njih trojica su jedini košarkaši koji su dobili glasove za čelnu poziciju.

BONUS VIDEO - Delegacija FSS otišla na žreb u Katar

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio