VESIĆ PONOSAN: Velika čast što je Beograd domaćin F4 Evrolige

Tanjug

04. 03. 2022. u 13:30

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je ponosan što je srpska prestonica izabrana da bude domaćin završnog turnira Evrolige.

ВЕСИЋ ПОНОСАН: Велика част што је Београд домаћин Ф4 Евролиге

Goran Vesić, Foto Tanjug

Beograd će biti domaćin Fajnal-fora košarkaške Evrolige od 19. do 21. maja u Štrak areni.

"Kada smo podneli kandidaturu pre nekoliko meseci nismo znali da postoje šanse da budemo domaćini već ove godine. Čim se ukazala šansa, čitav tim u gradu naporno se borio. Radili smo sa Evroligom i dobili smo prliku da ponovo budemo domaćini kao 2018. godine", rekao je Vesić za Tanjug.

On je rekao da je za Grad ovo velika čast - da ponovo bude dobar organizator i da bude bolji domaćini nego 2018.godine.

"Ovo je prilika i da promovišemo grad. Ovo je dokaz da je Beograd jedan od gradova u Evropi u koji svi žele da dođu i gde se osećaju bezbedno. U samo nekoliko meseci ćemo imati Svetsko prvenstvo u dvorani u atletici i završni turnir Evrolige. Zaista sam srećan što je Beograd postao grad za sve u Evropi i svetu i koliko smo u poslednjoj deceniji uspeli da promenimo imdž grada. Svi su dobrodošli, a na nama je da budemo dobri domaćini", poručio je Vesičh.

Vesić je dodao da je sa Evroligom postignut dogovor da se na svim utakmicama ove i sledeće sezone reklamira Beograd kao turistička destinacija.

Potpredsednik Organizacionog odbora Fajnal-fora Evrolige i direktor Štark arene Goran Grbović poželeo je svima dobrodošlicu na Fajnal for Evrolige u Beogradu i zahavlio se čelnicima ovog takmičenja što su prepoznali glavni grad Srbije kao grad košarke.

"Arena je uvek bila košarkaški hram, Beograd je košarkaški grad, Srbija je zemlja košarke o cemu svedoči i ova statua posvećena igri pod obručima ispred Štark Arene. Zato sa sigurnošcu mogu da konstatujem da je Evroliga napravila pravi potez kada je domaćinstvo ovogodišnjeg Fajnal-fora poverila našoj zemlji i našem glavnom gradu", rekao je Grbović.

On je istakao da će Arena biti spremna da ugosti najbolje ekipe i da će se potruditi da budelji domaćin nego 2018. godine.

"Iako je do početka finalnog turnira ostalo svega dva i po meseca moram da naglasim da ćemo u potpunosti biti spremni da ugostimo čertiri najbolja košarkaška tima Evrope i njihove navijače. Beograd je i 2018. godine bio vrhunski domaćin i besprekoran organizator Fajnal-fora, što su celnici Evrolige sigurno imali u vidu donoseci ovakvu odluku, i zato im se još jednom zahvaljujemo na poverenju koje su nam ukazali", rekao je Grbović.

Potrudićemo se da ovaj veliki sportski događaj iskoristimo na najbolji mogući način da iz Beograda u svet pošaljemo najlepšu moguću sliku, dodao je Grbović.

"Nema sumnje da će ljubitelji košarke uživati u vrhunskim utakmicama, ambijentu i svim pratecim sadržajima koji ce ovim povodom biti organizovani", poručio je Grbović.

Goran Šašić, predsednik Organizacionog odbora Fajnal-fora Evrolige 2022, poželeo je dobordošlicu svim ljubteljima košarke iz celog sveta i rekao da je cilj da Beograd i Srbija budu najbolji mogući domićini svima koji budu došli na Fajnal- for.

"Imao sam tu čast i priviligeiju da drugi put vodim pregovore između Ervolige i Grada Beograda. Činjenica da smo 2018. godine završni turnir Evrolige doveli u Beograd, bila je kruna moje karijere. Sada cu obavljati funkciju predsednika Organizacionog odbora", rekao je Šašić i zahvalio predsedniku Počasnog odbora Goranu Vesiću i Grboviću koji su uložili veliki trud i energiju kako bi Beograd ponovo bio domacin završnog turnira Evrolige.

Kako je naveo Šašić, u organizaciju i realizaciju ovog projekta biće uklljuceni Dejan Damjanović i Filip Sunturlić, kao direktori Lokalnog organizacionog komiteta, kojima će pomagati dvadesetak njihovih saradnika.

Dodao je da će među clanovima Organizacionog odbora biti direktori KK Partizan i KK Crvena Zvezda, kao i predstavnici Ministarstva i gradskog sekretarijata.

"Izuzetno nam je zadovoljstvo što ce u Počasnom odboru biti Željko Obradović i Božidar Maljković, kao i predsednici KK Crvena Zvezda i KK Partizan, zajedno sa legendama srpske košarke kao što su Radmilo Mišović i Nenad Krstić", rekao je Šašić i zahvalio svima koji su pružili podršku da Beograd dobije ovo domaćnistvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu