TAKO SE NE IGRA ZA PEHARE: Vlade Đurović, za "Novosti", ne krije da je neprijatno iznenađen lošim Partizanom u finalu Kupa

G. Kelić

22. 02. 2022. u 09:30

RAZOČARANjE finalnom predstavom crno-belih u Kupu Radivoja Koraća sa velikim brojem košarkaških poklonika deli i Vlade Đurović. Prekaljeni trenerski stručnjak, u razgovoru za "Novosti", ne može da sakrije kako ga je Partizan prikazanim otporom neprijatno iznenadio, ali i dodaje kako je konačni rezultat realna slika trenutnog stanja.

ТАКО СЕ НЕ ИГРА ЗА ПЕХАРЕ: Владе Ђуровић, за Новости, не крије да је непријатно изненађен лошим Партизаном у финалу Купа

Tanjug

- Finale me je razočaralo, od očekivanog spektakla nije bilo ništa. Katastrofalno su crno-beli odigrali, pogotovo domaći igrači koji su zajedno postigli samo jedan koš iz igre (Avramović). Pritom, Vukčević, Miletić i Zagorac nisu ni "osetili" parket, dok je Smailagić bio povređen. Trojica Amerikanaca nisu uspela da pruže jači otpor - na startu "poentira" Đurović.

Po njegovom mišljenju, prevagu je odnelo iskustvo Zvezdinih igrača, koji znaju kako da igraju velike mečeve.

- Oni su navikli na ovakve utakmice, njihov značaj. Igrači poput Dobrića, Davidovca, Markovića su ogrezli u toj atmosferi, za razliku od Partizanovih kojima je ovo bio prvi put da igraju za trofej. Pred njima je krvav rad, ali sigurno da imaju perspektivnu budućnost. Ljudi moraju da shvate da ništa ne dolazi preko noći. Ne ide im u prilog ni to što će gotovo polovina tima igrati za reprezentacije tokom februarskog "prozora". Crveno-beli će to mnogo lakše podneti i sada u odličnoj atmosfri nastavljaju obaveze u Evroligi.

Vlade Đurović/FOTO: N. Paraušić

Posebno je zakazala "valjkova" spoljna linija, koja je podelila tek 12 timskih asistencija, čak deset manje od protivnika.

- Mur i Avramović su drugačiji tipovi košarkaša, pogotovo Amerikanac koji je pravi skorer, ali realno i igrač za male klubove. Svi su puni pohvala na njegov račun, pošto je u polufinalu ubacio 29 poena, ali on tako ne bi mogao da igra u Zvezdi ili Partizanu. Možda je Madar, koji je sada bio prekobrojan, taj "razigravač" na kome će da se gradi igra, ali se i tu radi o veoma mladom momku. Ivanović i Marković su kreativniji, dok je Pefi znatno popravio šut. Pamtim ga po odličnoj odbrani, ali ovako nije nikad šutirao, a time i bio iks faktor - zaključio je Đurović.

OBRADOVIĆ POKAZAO VELIČINU


POHVALIO je naš sagovornik sportske manire i držanje Željka Obradovića i u porazu, nešto što nismo mogli tako često da vidimo na ovim prostorima.
- Željko je dostojanstveno, stoički prihvatio poraz, čestitao rivalu. Vidi se da je on stara škola, iako je dosta mlađi od mene, Karija, Maljkovića... Većina trenera se tako ne bi ponela, ali on je ostao i tokom ceremonije proglašenja pobednika i još jednom pokazao veličinu.

Željko Obradović po završetku finala Kupa Radivoja Koraća / Foto: Printskrin Arena sport

BAKLjE I TRANSPARENTI VAN TRIBINA


PREDSEDNIK crno-belih Ostoja Mijailović prokomentarisao je dešavanja iz svečane lože "Čaira", kada je jedna baklja umalo napravila požar u dvorani.
- Krov od lože u kojoj sam se nalazio je napravljen od zapaljivog platna, a naši navijači su bili odmah iznad. Deo baklje je pao na krov i zapalio platno. Niko nas nije gađao, niti je bacio baklju na nas. Kada se to već desilo greškom našeg navijača, bolje što se desilo meni, nego predstavniku drugog kluba. Pirotehničkim sredstvima nije mesto na tribinama, kao ni naručenim sramnim transparentima - rekao je Mijailović, aludirajući na transparent Zvezdinih navijača "Željko Obradović, državni projekat".

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)