MOMCI, SAD POKAŽITE KO STE! Partizan gost Huventuda u najvažnijem meču ovog dela sezone Evrokupa

G. Kelić

02. 02. 2022. u 10:00

SLIČNO kao i Šekspirov junak Hamlet, košarkaši Partizana moraće večeras sebi da postave jednostavno pitanje: "Da li su spremni da uopšte i maštaju o osvajanju prvog mesta na kraju grupne faze Evrokupa"? Odgovor na to dobiće posle večerašnjeg duela 12. kola, u kojem gostuju trenutnom lideru Huventudu u Badaloni (21.00).

МОМЦИ, САД ПОКАЖИТЕ КО СТЕ! Партизан гост Хувентуда у најважнијем мечу овог дела сезоне Еврокупа

KK Partizan

Dueli ova dva tima (pre)često su u prošlosti nosili epitet "presudni" ili istorijski. Kad god su se crno-beli nalazili na velikoj raskrsnici, prepreka na putu bio im je katalonski tim. Još od onog čuvenog finala Kupa evropskih šampiona 1992, pa sve do danas, kada bi brejk beogradskom timu predstavljao "džinovski" korak ka pol-poziciji u grupi A, čime bi obezbedio značajnu domaćinsku prednost u nokaut fazi.

Situacija na tabeli je takva da današnji Partizanov rival iz 11 utakmica ima devet pobeda, uz dva poraza, dok drugo mesto sa skorom (9-3) dele Partizan i Lokomotiva Kubanj. Uz značajnu pobedu ostvarenu u njihovom prvom ovogodišnjem duelu (68:67), košem Kevina Pantera u poslednjim trenucima meča, eventualnim slavljem u Badaloni "valjak" bi napravio kapitalnu prednost u odnosu na ekipu trenera Karlesa Durana. Ako pak iz dvoboja izađe spuštene glave, vrata prvom mestu praktično ostaju zatvorena.

Željko Obradović / FOTO: KK Igokea/Nikola Vuruna/ABA liga

- Znamo šta nas očekuje u Badaloni. U pitanju je ekipa koja je odlično vođena i ima ekstra kvalitet. Ono što je veoma važno jeste to da su posle izuzetno teškog putovanja u Tursku, povratka, spavanja nekoliko sati, odlaska u Ljubljanu, naši igrači konačno imali priliku da se odmore. Zato očekujem da podignemo nivo igre i da makar budemo konkurentni - rekao je strateg crno-belih Željko Obradović, koga posebne emocije vežu za Huventud, tim koji je vodio u sezoni 1993/1994. do evropske titule.


Na Pirineje, na koje odlukom trenera nisu otišli Trifunović, Miletić i novajlija Vukčević, Partizan je otputovao već u nedeljnim poslepodnevnim satima. Sve sa naumom da mu se ne bi ponovila situacija od prošle nedelje kada je usled snežne oluje, u Ankaru na duel sa Turk Telekomom stigao posle 12 sati, zbog čega nije odradio šuterski trening. Ovako je imao čak dva, tako da su igrači mogli da osete koševe u "Olimpijskoj dvorani".

ZAGORAC: SPREMNI SMO ZA SVE

CRNO-BELI još nikada nisu slavili u Badaloni. Prošle godine je na startu Evrokupa Partizan ispustio 15 poena prednosti pred poslednjih deset minuta, i na kraju izgubio 85:82.

- Prethodni duel sa njima bila je možda i naša najvrednija pobeda u dosadašnjem delu sezone. U dobrom smo raspoloženju i mislim da ćemo biti spremni da odgovorimo zahtevima koji su pred nama - rekao Rade Zagorac.

Bonus video: PARTIZANOV SUDAR SA KOŠARKAŠKOM ISTORIJOM: Crno-beli večeras protiv Huventuda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)