RADONJIĆ SAOPŠTIO LOŠE VESTI: Dobrić povređen, Davidovac na dužoj pauzi

Novosti online

19. 12. 2021. u 21:52

CRVENA zvezda deklasirala je Borac u Beogradu sa 109:62. Utiske posle utakmice izneo je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

РАДОЊИЋ САОПШТИО ЛОШЕ ВЕСТИ: Добрић повређен, Давидовац на дужој паузи

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Crveno-beli su sa plus 47 pregazili Čačane, uz fantastično šutersko veče - 18 trojki. Sve to može da raduje crnogorskog stručnjaka, ali brinu nove povrede.

Zvezda nema mnogo vremena za odmor, jer već u sredu igra u Istanbulu protiv Efesa u Evroligi.

- Mislim da smo odigrali utakmicu sa dobrim pristupom. Od početka smo nametnuli ritam i imali kontrolu. U drugom delu smo uspeli da to još podignemo i držimo kontrolu meča, što nam je jako značajno posle ovih utakmica u žestokom rasporedu. Sutra nove obaveze, nove pripreme. Razmišljanja moraju da idu ka sledećem meču - rekao je Radonjić.

Na utakmici protiv Borca nije bilo Ognjena Dobrića i Dejana Davidovca, a stretag tima sa Malog Kalemegdana je otkrio da obojicu čeka pauza.

- Dobrić je bio na pregledu, nije mogao da igra. Videćemo koji je stepen te povrede, izgleda da nije ozbiljno, ali videćemo koliko će propustiti. To je posledica zadnjeg meča. U pitanju je rame. Postoji opterećenje zbog kojeg je morao da miruje. Davidovcu sledi pauza koja je za nas u ovakvom rasporedu duga. Koliko će biti potrebno vremena da se vrati u trenažni proces, videćemo tek. Sigurno ne tako brzo kao što smo svi priželjkivali da bude.

Košarkaši Crvene zvezde posle utakmice sa Borcem/FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić/ABA liga

Ono što može da raduje navijače Crvene zvezde, ali i sve u klubu je partija Erona Vajta. Našao se na parketu i bio je najkorisniji igrač - 15 poena, četiri asistencija i tri trojke. To mu je bilo dovoljno za indeks korisnosti 22.

- Vajt je izašao iz dugačke pauze i nije bio dovoljno spreman. Dobro je što smo u jednom ovakvom meču mogli da ga stavimo u funckiju. Moramo da bude strpljivi i čekamo da ga vidimo u izdanju u kakvom mi želimo, ali to svakako neće biti u periodu u kojem bi voleli - zaključio je Radonjić.

Crvena zvezda je lider ABA lige sa učinkom 11-1.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao