TROJKAMA U VEČNOST: Stef Kari ušao u NBA istoriju, pa se rasplakao

G. KELIĆ

15. 12. 2021. u 23:00

NAJČUVENIJA sportska dvorana na svetu, njujorški "Medison skver garden" juče je ponovo bila poprište istorije, jer je na meču između domaćih "Niksa" i Golden stejta (96:105), Stef Kari (33) postao košarkaš sa najviše pogođenih trojki u istoriji NBA lige, pretekavši na tom mestu čuvenog Reja Alena.

ТРОЈКАМА У ВЕЧНОСТ: Стеф Кари ушао у НБА историју, па се расплакао

FOTO: AP

Plejmejker ekipe iz San Franciska je u petom minutu utakmice ubacio svoju 2974. trojku u karijeri, jednu više od bivšeg igrača Bostona i Majamija, a do kraja susreta stigao je do brojke od 2.977 pogodaka van linije 7,24 metra.

FOTO: AP

Monumentalni trenutak u analima svetske košarke i krunisanje u najvećeg šutera igre pod obručima, sedmi pik sa drafta 2009. proslavio je u zagrljaju oca Dela (takođe nekada sjajnog trojkaša, 70. u ligi) i majke Sonje, kao i Reja Alena i Redžija Milera, dvojice ljudi koje je zamenio na liderskom mestu.

- Ne mogu dovoljno da se zahvalim svima, podrška navijača i način na koji su prošli ovaj trenutak sa mnom i dozvolili mi da se u njemu izgubim mi znače sve. Ovo je nesumnjivo poseban momenat koji ću ceniti i pamtiti do kraja života. Rej i Redži su momci na koje sam se ugledao i drago mi je što su došli na utakmicu. Oni su pokazali šta znači biti istinski šuter i istrajati - rekao je Kari sa suzama u očima.

Za ovaj učinak, njemu je bilo potrebno samo 798 utakmica, dok je Alen svoj ostvario za 1.300. Takođe, momak rodom iz Ohaja je ove godine postavio rekord sa najbrže postignutih 100 trojki. To je učinio za 19 utakmica, a ukoliko ovako nastavi mogao bi do kraja godine da popravi svoj lični rezultat sa najviše "trica" u toku regularnog dela koji iznosi 402 (trenutno na 145). 

FOTO: AP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna