VASA OPET GLAVNI DASA: Srpski reprezentativac vraća košarkaše Anadolu Efesa u igru za Top 8 Evrolige

G. K.

15. 12. 2021. u 19:00

U DOBRO poznatom maniru, košarkaši Anadolu Efesa se bude kako sezona odmiče, a čovek koji ima dirigentsku palicu u svojim rukama je prošlogodišnji MVP Evrolige Vasilije Micić.

ВАСА ОПЕТ ГЛАВНИ ДАСА: Српски репрезентативац враћа кошаркаше Анадолу Ефеса у игру за Топ 8 Евролиге

FOTO: N. Paraušić

Srpski plejmejker je najzaslužniji što je istanbulski tim došao do trijumfa nad Baskonijom (87:72), u 15. kolu evropskog takmičenja, i tako svoju ekipu podigao na pobedu do pozicije koja vodi u top osam.

Momak iz Kraljeva je okršaj sa Baskima okončao sa 24 poena (8/13 iz igre, 3/5 za tri), i sa po četiri skoka i asistencije, uz još dve ukradene lopte, za indeks korisnosti 31, što ga trenutno određuje kao prvog favorita da ponese zvanje igrača kola!

- Ključni trenutak bio je početak utakmice. Iako nismo igrali dobro u napadu, dali smo ton defanzivi. Svaki igrač je bio agresivan od starta do kraja utakmice. U napadu uvek možemo da nađemo način da postignemo poene, ali defanzivno odlučujemo utakmice. Mislim da je to danas bio ključ - istakao je Micić posle sedmog evroligaškog slavlja.

Naš reprezentativac je trenutno treći najbolji poenter u najboljem košarkaškom takmičenju na Starom kontinentu, sa prosečno 16,8 poena po meču. Ispred njega su samo Eli Okobo iz Asvela (17,7) i Barselonin Nikola Mirotić (17), međutim obojica imaju utakmicu ili dve više u nogama od Micića.

"Pivari" danas, u 16. kolu gostuju na vrućem terenu Makbiju u Tel Avivu, dok do Nove godine dočekuju Crvenu zvezdu (22. decembra) i idu u goste Uniksu (30. decembar).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)