OD MONAKA DO MONAKA: Saša Obradović ponovo u klubu kome je "platio slobodu" kada je odlazio u Zvezdu

V. P.

14. 12. 2021. u 22:48

ČUDNOVATA sudbina vratila je Sašu Obradovića u Monako, kojem je sam platio izlaznu kartu u junu 2020. i slušajući savet srca postao trener Crvene zvezde.

ОД МОНАКА ДО МОНАКА: Саша Обрадовић поново у клубу коме је платио слободу када је одлазио у Звезду

foto: kk monako

U svom klubu nije se dugo zadržao, već u decembru te godine dobio je otkaz, ubrzo i tužbu po kojoj su crveno-beli dužni da mu isplate dve sezone ugovora.

Pauzirao je godinu dana, sve dok iz Kneževine nije stigao poziv da nastavi tamo gde je stao. Ekipu Monaka prethodno je preuzeo u februaru 2020. i u trenutku prekida sezone zbog pandemije ostvario plasman u četvrtfinale Evrokupa, uz lidersku poziciju u francuskom prvenstvu.

- Prekid takmičenja mi je prilično teško pao, bio sam uveren da smo mogli da postignemo velike stvari. Nadam se da ćemo uspeti u tome ove sezone - rekao je Obradović za sajt Monaka.

- Klub raste, prošle sezone imao je odlične rezultate. U ovu je uložio dosta sredstava i ima svetlu budućnost, što je odlična prilika za trenera.

Godinu dana strpljivo je čekao da stigne poziv nekog evroligaša...

- Očigledno, Evroliga je za mene prioritet. Uvek sam to imao na umu i svake godine želeo da se popnem na taj nivo. To je najbolje takmičenje u Evropi, suludog intenziteta i sa neverovatnim mečevima. Monako ima dosta igrača evroligaškog kvaliteta, ali postoji manjak timske kohezije. Moj glavni cilj je da postanemo pravi tim, da izgradimo samopouzdanje. Mislim da igrači još nisu dosegli svoj pun potencijal. Želim fajtersku ekipu, u kojoj će se igrači žrtvovati jedan za drugog, dati sve od sebe da dođu do pobede.

Nema vremena za duboku analizu, jer Monako danas gostuje Žalgirisu u 15. kolu Evrolige.

- Znam da je situacija urgentna, želimo da se vratimo na pobedničku stazu u Evroligi. Znam da ova ekipa ima snage i kvaliteta da stane na noge - konstatuje Obradović. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona