OVO JE LUDO! "Četnik" Nikola Jokić raspametio Ameriku, i saigrači ostali u čudu (VIDEO)

D. N.

09. 12. 2021. u 16:40

NIKOLA Jokić je vodio Denver Nagetse do još jednog trijumfa, i to na impresivan način, a neki od njegovih poteza potpuno su opčinili ljubitelje košarke u Sjedinjenim Američkim Državama. Čak i novinare koji su "sve videli". Čak i - saigrače.

ОВО ЈЕ ЛУДО! Четник Никола Јокић распаметио Америку, и саиграчи остали у чуду (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Podsetimo, Jokić je maestralno predvodio Denver do pobede u Nju Orleansu, novim tripl-dablom je učinio da rivali nemoćno sležu ramenima, a sve to iako je Srbin bio provociran šahovnicom. Ova provokacija možda i nije trebalo nikoga da čudi imajući u vidu sada već dugogodišnji stav momka koji je držao hrvatsku zastavu, a koji Jokića smatra četnikom. Ali, košarka je ipak bila u prvom planu.

Drugačije i ne može da bude kada je igra takav majstor.

Koliko je Jokić bio nerešiva enigma za "pelikane" svedoče i sledeći primeri. Recimo, i sam Nikolin klub je ovaj potez našeg asa nazvao "apsurdnim":

I, zaista, kada pogledate tu košarkašku čaroliju iz drugog ugla, jasno je otkud toliko oduševljenje u Denveru:

Oduševljeni su bili i američki novinari koji svakodnevno prate Nagetse, pa i Džoel Raš iz "Forbsa":

- Nemojte da dozvolite da apsolutna dominacija Nikole Jokića u završnici meča u kome su Nagetsi pobedili posle produžetka zaseni činjenicu da je imao otprilike polovinu svojih Top 10 asistencija u ovoj sezoni baš u tom tripl-dablu. Jokić Medžik (magija) u svoj svojoj lepoti, poručio je Raš, uz sledeću video-kompilaciju Srbinovih sjajnih dodavanja:

Drugi američki košarkaški novinar, Ti-Džej Mekbrajd, podsetio je tamošnju javnost na potpuno fascinantan podatak:

- Jokić je peti u NBA ligi po broju poena po meču, drugi je u ovom šampionatu po skokovima po utakmici, a 12. po asistencijama. Prosto, čovek radi neverovatne stvari, iako Denver igra bez dva od tri najbolja košarkaša.

On je pritom dodao da je Jokić do 39 poena stigao šutirajući 17/23 iz igre, nije pokušao da postigne trojku, a samo pet poena postigao je sa linije za slobodna bacanja.

Nikola Jokić je naročito bio dominantan u završnici pomenute utakmice: dao je 17 od poslednja 24 poena Nagetsa, a 11 uvodnih poena Denvera u produžetku.

Oduševljeni su bili navijači, oduševljeni novinari, ali i saigrači našeg asa.

- Ja uvek od njega očekujem da uzme stvari u svoje ruke i sve reši. Očekujem i da opet bude MVP. On je stvarno najbolji visoki igrač u ligi. Toliko je vešt, da je to ludo! Mislim da u video-igrici treba da mu daju ocenu 99 na svakom parametru, poručio je košarkaš Denvera Džamajkl Grin.

Jonas Valančijunas i Nikola Jokić na meču Nju Orleans - Denver / Foto: Tanjug/AP

Mladi "Bouns" Hajlend, novajlija koji se odlično snalazi u Nagetsima, složio se sa starijim kolegom:

- Gledate ga, a kao da gledate NBA2K video-igricu. Dajte mu loptu i sklonite mu se s puta! On je, bez ikakve sumnje, poseban, ističe novi član Denvera.

Nagetsi su sada na učinku 12-12 i zauzimaju osmo mesto u Zapadnoj konferenciji, a poslednja dva nastupa na sedmodelnoj turneji imaće kao gosti San Antonio Sparsa, koji u taj dvomeč ulaze sa 12. pozicije na "Zapadu", uz učinak 8-15.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice