ZVEZDA OČITALA LEKCIJU HRVATIMA: Rutinski povratak na vrh

Novosti online

06. 12. 2021. u 19:58

KOAŠRKAŠI crvene zvezde savladali su Cibonu sa 86:72 u desetom kolu ABA lige.

ЗВЕЗДА ОЧИТАЛА ЛЕКЦИЈУ ХРВАТИМА: Рутински повратак на врх

foto: ABA LIGA

Duže nego što se očekivalo Zvezda je "lomila" mladu ekipu Cibone, sve do uvodnih minuta poslednje četvrtine u kojima je šampion dohvatio nedostižnu prednost za devetu pobedu (86:72), kojom se vratio na vrh jadranske tabele posle deset odigranih kola.

Uloga favorita kao da je poništila onu potrebnu takmičarsku tenziju u Radonjićevom timu, u kojem nije bilo oporavljenog Vajta. Serija "cibosa" 10-0 u prvoj četvrtini podigla je borbeni nivo crveno-belih, koji su počeli da igraju nešto agilnije u odbrani protiv mladog i poletnog zagrebačkog tima.

Posledica mladosti ekipe koju vodi nekadašnji trener FMP Jovanović bile su brojne greške u drugoj deonici, brzopleti pasovi kao lak plen hitrih ruku Holinsa, koji je sa sedam poena pokrenuo kontraseriju 14-0 za plus 12 u 16. minutu. Tada je talentovani Prkačin, jedini sa dvocifrenim učinkom u oba tima u prvom poluvremenu, ubacio prvu trojku za goste iz njihovih devet pokušaja.

U Zvezdi je prvi do dvocifrenog poena stigao Holins, što se nije dešavalo u dosadašnjem delu sezone. Nije se često događalo ni da sudije budu glavni protagonisti, kao u većem delu ovog meča. Prečestim seckanjem igre, gledanjem snimaka, pa i čudnim kriterijumom koji je diktirao glavni arbitar Javor, inicirali su negodovanje publike i Radonjića, koji je zaradio tehničku grešku. Jedan od gledalaca iz prvih redova udaljen je iz dvorane.

Od trojke Majcunića, kojom su gosti prišli na samo tri razlike, već kritičnu nervozu smirio je Kalinić, koji je pogodio dva šuta van linije 6,75. Trojkaškom inspiracijom (11/22 u prve tri četvrtine) crveno-beli su bez karakteristične čvrste odbrane došli u situaciju da rutinski privedu meč kraju.

Po pisanju hrvatskih "Sportskih novosti", možda i poslednji na klupi Cibone za srpskog trenera Vladimira Jovanovića. List navodi da mu je spremljen otkaz pre gostovanja u Beogradu, kao i da će ga naslediti Josip Sesar. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna