"NIKADA OVO NISAM DOŽIVEO": Trener AEK-a o poslednjim satima Stevana Jelovca pre moždanog udara

Novosti online

06. 12. 2021. u 14:05

TRENER košarkaša AEK-a Stefanos Dedas govorio je za "sports.walla" o iznenadnom i neočekivanom gubitku Stevana Jelovca i detaljno je analizirao šta se dešavalo u periodu nakon što je srpski košarkaš dobio moždani udar!

НИКАДА ОВО НИСАМ ДОЖИВЕО: Тренер АЕК-а о последњим сатима Стевана Јеловца пре можданог удара

Foto: N. Paraušić

Dedas, kao i svi u klubu, verovali su da Jelovac može da se izvuče, ali je napomenuo da su se ipak svi psihički pripremali za ono najgore. Podsetimo, Jelovac je u nedelju preminuo od posledica moždanog udara, a trener AEK-a je otkrio i kako je tekla drama na kobnom treningu.

- Pre tri nedelje sam sa igračima radio video-analizu. Jelovac nije sedeo sa nama, jer je imao povredu skočnog zgloba. Bio je u sali za tretmane i vozio je bicikl za vežbanje. Kada smo završili sastanak, poslao sam igrače na trening i videli smo ljude kako zovu hitnu pomoć. Bio je pri svesti, uspeli smo da malo komuniciramo s njim, ali smo shvatili da nešto nije u redu i da je imao moždani udar - rekao je Dedas i dodao:

- Odmah smo otkazali trening i igrači su bili u bolnici. Sutradan smo igrali protiv Rige bez treninga, ali smo igrali za njega. Borili smo se kao ludi i pobedili. Onda smo odigrali i utakmicu u šampionatu i otišli na reprezentativnu pauzu. Kada smo imali vremena bez treninga i utakmica, shvatili smo koliko je situacija ozbiljna. Iz bolnice nisu stizale dobre vesti, ali smo mislili da će se izvući zato što je bio mlad.

- Niko se nije zavaravao da će se Jelovac vratiti i zaigrati ponovo košarku, ali smo se nadali da će se probuditi i da će imati što manje oštećenja. Protekle dve nedelje psihički smo se pripremali za najgore, tako da objava o njegovoj smrti nikoga u timu nije iznenadila. Kada je porodica zatražila premeštaj za dalje lečenje u Srbiju, bilo nam je jasno da nada više ne postoji.

Nastavio je grčki stručnjak, kog inače mnogi pamte po onim rečima upućenim Nikoli Kaliniću, da govori na ovu temu.

- To je tužno i čudno da je jedan mladić preminuo od moždanog udara. Nije bilo znakova upozorenja da bi to moglo da se dogodi. Trener sam više od 20 godina i ništa slično mi se nije desilo. To je teško iskustvo, životna lekcija. Znam da se o pokojniku uvek najbolje priča, ali Stevan je bio zaista neverovatan momak. Ozbiljan, ljubazan, nasmejan, bio je profesionalac i nikada nije pravio probleme.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)