KAD SE RADONJIĆ NALJUTI: Zvezda primila samo dva koša iz igre za četvrtinu i prestigla Partizan

D. N.

22. 11. 2021. u 19:40

CRVENA Zvezda se vratila na staze uspeha, i to u regionalnoj ligi, u kojoj je preuzela čelnu poziciju od najvećeg rivala.

КАД СЕ РАДОЊИЋ НАЉУТИ: Звезда примила само два коша из игре за четвртину и престигла Партизан

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin/ABA liga

U meču 9. ABA kola, crveno-beli su u Podgorici savladali Studentski centar sa 99:67, a pritom je maestralnom odbranom u trećoj deonici pokazala i ovim, a i drugim rivalima, koliko njena defanzivna igra ume da bude nepremostiva prepreka.

Ali, krenimo redom, jer se do te treće četvrtine stiglo uz neke važne uspone i padove, kao i ključnu reakciju trenera.

U drugom minutu trojkom Borisa Tišme Podgoričani su poveli sa 3:2. Tri minuta kasnije bilo je 5:13 na semaforu, usled sjajnog naleta gostiju koji su predvodili Volters i Kalinić. I, već tada je postajalo jasno ko će na ovom meču da "kosi", a ko "vodu da nosi", pošto je domaćin u nastavku uvodne deonice samo jednom uspeo da priđe na "-5", ali ga je onda zadesila "rafalna paljba" rivala.

Pogađala je Zvezda maltene šta je htela i odakle je htela. Tako je posle dve uzastopne trojke Dobrića, sredinom druge deonice vodila sa 22:39 jer je s distance ubacila sedam od 12 šuteva, a za dva poena promašila samo dva od 11 upućenih.

FOTO: SC Derby/ABA liga

Ognjen Dobrić

Ipak, odgovorili su prilično dobro u završnici poluvremena igrači Studentskog centra, koje su predvodili Tišma i Ivšić. Smanjili su domaćini zaostatak na 40:49 iako su im suparnici do tada već ostvarili 15 asistencija, usled dobre ofanzivne igre, ali je pad u defanzivnoj -malo i naljutio trenera Dejana Radonjića.

Srdito je strateg crveno-belih zatražio tajmaut pred skori, obavezni veliki predah, a sigurno je i u svlačionici imao šta da kaže svojim izabranicima, koji su "kao preporođeni" zaigrali u nastavku. I to maestralno.

Otako je Vinljales pogodio koš Zvezde za prilazak na 42:52, odbrana Beograđana je čak šest puta naterala suparnika da izgubi loptu, a da promaši sedam šuteva u nizu. Kada je Vinjales dao jedini preostali koš domaćih iz igre u trećoj četvrtini, semafor je već uveliko pokazivao nenadoknadivih 48:70. Crvena zvezda je, prosto, "spustila zavesu" na svoj obruč, ali i nadanja rivala da može do čuda, pa je rezultat od 8:23 u tom desetominutnom periodu bio sasvim dobar dokaz za to.

U završnici, očekivano, nije bilo ničeg neočekivanog, te će se Studentski centar sada spremati da popravi učinak 4-5 u gradskom derbiju sa Budućnošću, dok će Zvezda (8-1) pre novog ABA nastupa, do kog će se čekati do ponedeljka, 6. decembra, kada dočekuje Cibonu od 18 časova, igrati dvaput u Evroligi. Najpre u petak, 26. novembra od 19 sati, u Beogradu protiv Uniksa, a 3. decembra u istom terminu gostovati Zenitu.

Zvezda će pauzu u regionalnom takmičenju, zbog reprezentativnog "FIBA-prozora", provesti na čelu tabele ABA lige, jer ima isti učinak kao Partizan, od kog je bila bolja u direktnom okršaju, a ima od njega i bolju koš-razliku (+131 naspram +119).

Košgeterski, u Zvezdi su se istakli Ivanović (14 peona), Kalinić (12), Lazić (11), te Volters i Dobrić (po 10), a kod domaćina Tišma (13) i Ivšić (12).

Nikola Kalinić - veliki jubilej

Na ovoj utakmici, reprezentativac Srbije Nikola Kalinić stigao je do 1.000 poena u dresu Crvene zvezde.

Za crveno-bele je igrao u sezoni 2014/2015, a posle pet sezona u Fenerbahčeu i jedn eu Valensiji, ovog leta se vratio u klub sa Malog Kalemegdana.

Bonus video: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

JOKIĆ I DONČIĆ SE SMEJU SVIMA: Kakve reči čuvenog NBA asa (VIDEO)