FENER NIKAKO DA UĐE U SERIJU POBEDA: Tim iz Istanula nemoćan pred Lučićem

G. KELIĆ

17. 11. 2021. u 20:29

TEŠKE dane proživljava Aleksandar Đorđević. Trener Fenerbahčea ne može da se pohvali odličnom evroligaškom sezonom, pošto je u dosadašnjih deset utakmica u elitnom košarkaškom takmičenju ostvario sedam poraza, poslednji u utorak na gostovanju Bajernu (63:71), koje ih stavlja na 16. mesto na tabeli, od 18 timova.

ФЕНЕР НИКАКО ДА УЂЕ У СЕРИЈУ ПОБЕДА: Тим из Истанула немоћан пред Лучићем

FOTO: Evroliga

Ono što posebno može da zabrinjava stratega istanbulskog kluba više od rezultata jeste sama igra njegovih pulena, pogotovo u ofanzivnom delu. Minhenskom timu su dali 63, dok su prošle sedmice protiv milanske Olimpije ubacili samo 43 poena, što je drugi najslabiji košgeterski učinak u istoriji takmičenja (na prvom mestu slovenačka Krka, koja je postigla 35 poena protiv CSKA 2003).

- U krucijalnim trenucima na meču, Bajern je odigrao bolje i zasluženo slavio. Lučić je pogotovo odigrao fenomenalnu partiju (22 p., 7 sk., 3 as.), zatvorili su reket i nisu nam dozvolili lake poene. Napadački nismo odigrali dobru utakmicu - svestan bio Đorđević problema svog tima.

VLADIMIR: POKAZALI SMO MENTALITET

IGRAČ odluke protiv Fenerbahčea bio je Vladimir Lučić, čiji se povratak na parket nadovezao sa sve boljim igrama Bavaraca, koji su trenutno na bilansu od četiri pobede i šest poraza.

- Izuzetno teška utakmica, oni su sjajan tim, a imali su i veliku podršku svojih navijača ovde u Minhenu. Za nas je ovo bitna pobeda, jer smo imali nekoliko izgubljenih utakmica u Evropi i nemačkom kupu, pa je bilo važno pokazati dobar mentalitet - kazao je Lučić.

Đorđević je sa klupe predvodio Bavarce od 2016. do 2018. godine.

- Sjajno je vratiti se ovde i videti mnogo poznatih lica. Prošlo je dosta vremena, ali osećao sam se kao i tada - rekao je nekadašnji selektor "orlova" i potom posebno pohvalio Lučićevu partiju. - Kada su igrači poput Lučića "u zoni", ne mogu da se zaustave. On je u odličnoj formi, i to je pokazao na ovom meču. Morate odati priznanje takvom igraču. Trebalo bi da uživa u ovom trenutku svoje košarkaške karijere, jer to zaslužuje.

Aleksandar Đorđević/FOTO: N. Paraušić

"Kanarinci" su trenutno poenterski treći najslabiji tim u Evroligi, prosečno po meču postižu 70,3 poena (manje samo Crvena zvezda i Žalgiris). Pred Đorđevićem je izuzetno težak posao ukoliko želi da sa turskim predstavnikom igra top 8, u kojem se kao trener poslednji put našao u sezoni 2014/2015. kada je sa Panatinaikosom stigao do četvrtfinala, gde je kasnije izgubio od Baskonije. Međutim, tada je on oformio igrački kadar, dok je sada preuzeo tim koji mu je kreirao kolega i zemljak Igor Kokoškov, pre nego što je odlučio da se vrati u NBA ligu.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)