DANILO VODI MONAKO: Srpski bek Anđušić je najzaslužniji za dve pobede u dvostrukom kolu

Grujica Kelić

30. 10. 2021. u 21:32

DEBITANTI u Evroligi, a igraju kao da su starosedeoci.

ДАНИЛО ВОДИ МОНАКО: Српски бек Анђушић је најзаслужнији за две победе у двоструком колу

FOTO: Evroliga

Košarkaši Monaka jedno su od najprijatnijih iznenađenja u dosadašnjem toku elitnog takmičenja, a glavni razlog za takav rezultat jeste srpski igrač u redovima francuskog tima, Danilo Anđušić, koji se izdvojio kao jedan od lidera tima.

Naš bek je bio najzaslužniji što je ekipa trenera Zvezdana Mitrovića iz duplog evroligaškog kola izašla sa dve pobede - prvo nad Crvenom zvezdom u utorak (70:62), kada je brojao do 12 poena, a onda i protiv moćnog CSKA (97:80), kome je u petak sasuo 16 poena.

Ta dva uzastopna trijumfa su Monako doveli do četvrtog slavlja iz sedam dosada odigranih kola, usled čega trenutno deli sedmu poziciju na tabeli zajedno sa dva ruska tima (CSKA i Zenit) i sa pravom sanja plasman u plej-of.

Anđušić je sa prosekom od 11,1 poen po meču drugi strelac ekipe (posle Majka Džejmsa koji ima 14,4), a koliko je bivši košarkaš beogradskog Partizana bitan šraf ekipe sa Azurne obale u koju je došao ovog leta, najbolje pokazuje činjenica što na parketu u proseku provodi 21,28 minuta.

Ovih sedam okršaja su bili dovoljni da Anđušić već sada ostvari najbolju evroligašku sezonu u karijeru. U kremu evropske košarke je prvi put zaigrao pre tačno deset godina kada je u dresu Partizana tada kao jedan od najmlađih u ekipi Vlade Jovanovića prosečno beležio 3,3 poena, sledeće još manje (2,3) da bi u sezoni 2016/2017. kao igrač ruskog Uniksa imao ličnu statistiku od pet poena. Ukoliko ovako nastavi, vrlo lako bi mogao da ostvari najbolju sezonu u životu i prestigne prošlogodišnje brojke, kada je u dresu Burga beležio prosečno 17,4 poena što ga je kasnije i preporučilo novom članu evroligaškog društva.

Međutim, nisu samo brojevi na papiru pokazatelj da Anđušić igra najzreliju košarku. To se vidi i samim načinom njegove igre koju konstantno, bez oscilacija demonstrira na svakom duelu, a koju je pokazao i u dresu reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za OI u Tokiju ovog leta, kada je u bezidejnom timu Igora Kokoškova bio jedna od retkih svetlih tačaka. Onim što prikazuje, sigurno da ne mora da brine za svoj status ni kod novog selektora Svetislava Pešića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!