KALINIĆ O POVRATKU U ZVEZDU: Motivacija mi je veća nego ikada, mislim da će biti zanimljivo

Novosti online

29. 09. 2021. u 17:36

NIKOLA Kalinić se vratio u Crvenu zvezdu. Nema nikakve dileme da je Dejan Radonjić dobio ozbiljnog igrača koji će biti lider ekipe kako u ABA ligi, tako i u Evroligi.

КАЛИНИЋ О ПОВРАТКУ У ЗВЕЗДУ: Мотивација ми је већа него икада, мислим да ће бити занимљиво

FOTO: KK Crvena zvezda/Dragana Stjepanović/ABA liga

Krilni košarkaš je u razgovoru za "Sport Klub" otkrio razloge zbog kojih se vratio među crveno-bele.

- Ima dosta razloga za moj povratak. Moja prethodna saradnja sa Dejanom Radonjićem, sjajan odnos u kom smo ostali, ali tu su i motivi van terena – ja sam se ostvario, osvojio sam dosta titula, evroligaških i nacionalnih, zaradio sam novac, sada tražim neke nove stvari u karijeri. Zbog situacije sa koronom i svih tih zatvaranja, osetio sam potrebu da budem bliže svojoj porodici. Tu su roditelji, sestra ima troje dece, želeo sam da im budem na dohvat ruke. Uz dobru ponudu od strane Zvezde, složile su se sve kockice - počeo je izlaganje za "Sport Klub" reprezentativac Srbije.

Bilo je još ponuda i vrlo lako je mogao da ostane u Španiji (prošlu sezonu igrao za Valensiju).

- Bilo je ponuda, nekih boljih, nekih lošijih, nisam uspeo da sa dogovorim sa Barselonom. Zvezda je bila konkretnija, nije bilo teško odlučiti.

Kalinić je po prirodi krilo, ali bez problema može da pokriva i poziciju četiri.

- Što bi rekao moj bivši saigrač Stefan Stojačić, ja sam "tri i po" pozicija. Mislim da mogu da odigram te dve pozicije, možda i još neku. Sigurno da Radonjić očekuje od mene veću odgovornost i veću ulogu u timu. Svi znamo da on ima sistem sa niskim četvorkama. Videćemo.

Nikola Kalinić/FOTO: KK Crvena zvezda/ABA liga

Potom je govorio o Dejanu Radonjiću sa kojim je već sarađivo u prvom mandatu u Zvezdi.

- Razumemo se, nekada imamo neke nesuglasice, ali sve to se završi na košarkaškom delu. Mislim da se i on unapredio, još više se prilagodio igračima. Oduvek je bio vrlo razuman, spreman za dogovore i ustupke. Sigurno razume da se promenila košarka u Evropi, da je mnogo veći broj utakmica, mnogo manje šanse za trening, da je opotavak najbitnija stvar.

Nikola Kalinić: Bilo je momenata kada mi nije bilo do košarke

Doživeo je Kalinić promene na ličnom planu od prvog odlaska iz crveno-belog tabora, pa do povratka na Mali Kalemegdan.

- Bilo je nekih kriznih momenata kada mi bukvalno nije bilo do košarke, i razmišljao sam: Čemu sve ovo? Ali, sve to prođe. Pronašao sam neke mehanizme da se motivišem. Uspeo sam da odvojim privatni život od košarkaškog. Za sada to funkcioniše. Ja se nekad šalim da imam nekakav dvostruki život, da sam jedna osoba na privatnom planu, a druga osoba kada izađem na teren. Ovo sezone motivacija mi je veća nego ikada. Ovo je povratak među ljude sa kojima nisam bio dugi niz godina, pa je tu i neka nova želja za dokazivanjem. Mislim da će biti zanimljivo.

Pričao je i o ambicijama, tačnije rezultatima sa kojima bi bio zadovoljan u sezoni koja je počela pobedom nad Splitom (97:61).

- Sa tri titule? Šalim se. Naravno da bih voleo da pokušamo da se umešamo u borbu za plej-of u Evroligi, to bi bila neverovatna stvar. U ostalim takmičenjima, znaju se apetiti i zna se šta su ciljevi.

Za kraj je govorio o navijačima Zvezde i tome da li su mu nedostajali.

- Jesu. Bio sam u Turskoj gde su takođe fenomenalni navijači, ali akustika Pionira je nešto posebno. Jedva čekam da sve to krene, koliki god da bude kapacitet, navijači će sigurno napraviti sjajnu atmosferu - zaključio je Kalinić.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!