NBA IZABRALA NAJBOLJE SVIH VREMENA: Dva Hrvata i jedan Srbin među besmrtnima

Novosti online

20. 09. 2021. u 13:07

USKORO počinje 75. sezona NBA lige, najjače košarkaške lige na svetu, a njihov zvanični sajt predstavio je spisak najvećih igrača koji su u njoj ikada igrali.

НБА ИЗАБРАЛА НАЈБОЉЕ СВИХ ВРЕМЕНА:  Два Хрвата и један Србин међу бесмртнима

Foto AP

Među najvećim legendama NBA lige svoje mesto pronašao je i Vlade Divac.

Radi se o košarkaškim divovima koji su doprineli da NBA postane vodeći globalni sportski i medijski biznis. Od samih početaka Lige sredinom četrdesetih, zvezde su uvek blistale u NBA.

To je nastavljeno kroz dominaciju Seltiksa sredinom prošlog veka, preko spajanja NBA (National Basketball Association) sa ABA (American Basketball Association) 1976. godine, do epskog rivalstva Bird-Medžik tokom osamdesetih.

Usledila je nadmoć blistave generacije Čikago Bulsa u eri Majkla Džordana, koji su dominirali devedesetih godina 20. veka, a zatim doba zvezda čija se slava prelila i u naredni milenijum.

Među igračima kao što su Vilt Čemberlen, Karim Abdul Džabar, Majkl Džordan, Medžik Džonson nalaze se i trojica igrača iz zemalja regiona - od srpskih košarkaša tu je Vlade Divac, dok su mesto na listi zaslužili i Toni Kukoč i Dražen Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!