KRIS POL JE KOŠARKAŠKI GENIJE: Finiks poveo u velikom finalu NBA lige (VIDEO)

Novosti online

07. 07. 2021. u 08:09

FINIKS Sansi su poveli u velikom finalu NBA lige, pošto su savladali Milvoki sa 118:105, a fantastačinu partiju pružio je Kris Pol.

КРИС ПОЛ ЈЕ КОШАРКАШКИ ГЕНИЈЕ: Финикс повео у великом финалу НБА лиге (ВИДЕО)

FOTO: AP

Drugu mladost u redovima tima iz Arizone proživljava sjajni organizator igre. Toliko dugo čeka da osvoji prsten i možda ga osvoji u 36. godini.

Održao je Pol pravi mali čas košarke Baksima. Odigrao je loše prvu četvrtinu, ali je od sredine drugog dela ušao u prepoznatljivi ritam i krenuo da rešeta koš rivala.

Povredio je levi skočni zglob pošto mu se Bruk Lopez podvukao pod noge na šutu za tri, onda se žalio na taj problematični levi skočni zglob zbog kojeg je već bio na snimanju kako bi se utvrdilo da nema preloma.

Sansi su dobili tri od četiri četvrite i to je jasan pokazatelj da su bili bolji i zasluženo slavili.

Kris Pol je postao jedan od svega trojice igrača zajedno s Karimom Abdul Džabarom i Timom Dankanom koji su sa 36 ili više godina ubacili bar 30 poena.

Sjajni plejmejker je predvodio Finiks do pobede sa 32 poena i devet asistencija, pratio ga je Devin Buker sa 27. Deandre Ejton je meč okončao sa 22 poena i čak 19 skokova. Na drugoj strani najbolji je bio Kris Midlton sa 29 poena, dok je Janis Adetkoumbo dodao 20, a imao je i 17 uhvaćenih lopti.

Naredni meč igra se u noći između četvrtka i petka, takođe u Arizoni.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a