MARKA: Stara srpska garda prepreka Španiji na putu ka medalji

Tanjug

22. 06. 2021. u 13:41

Stara srpska garda poslednja je prepreka Španiji na putu ka medalji na Evropskom prvenstvu, naslov je teksta u kom španska Marka piše o četvfinalu EP između košarkašica Srbije i Španije.

МАРКА: Стара српска гарда препрека Шпанији на путу ка медаљи

FOTO: KSS

U najavi sustaršnjeg četvrfinalnog meča između Srbije i Španije, koje su se pre dve godine sastale u polufinalu istog takmičenja u Beogradu, kao i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, španski list u superlativima govori o ekipi koju predvodi Marina Maljković.

"Srbija se još jednom nalazi na putu Španije do medalje. Dve ekipe sastaće se sutra do 21 sat u Valenisji, a balkanski tim biće prva velika prepreka sa kojom će se suočiti aktuelne šampionke Evrope, koje će pokusati da izbore 10. nastup u polufinalu ženskog Evrobasketa u 11 izdanja do sada odigranih u 21. veku", stoji u tekstu Marke.

Marka navodi sa košarkašice Srbije imaju drugi najbolji napad na takmičenju iza Francuske i da su u četvfianle došle direktno sa prvog mesta u grupi B sa ostvarene tri pobede.

"Sve to postigli su oslanjajući se na svoju "staru gardu". Imaju devet igračica koji su prešle 30, sve su u punoj zrelosti, počev od Sonje Vasić. Klasična evropska košarkašica od 1,89 metara, ima 31 godinu, ali je najavila povlačenje nakon Igara u Tokiju. NJena kolena više ne mogu da podnesu opterećenje, iako njego telo govori suprotno. Prosecno beleži 15,3 poena, šest skokova, četiri asistencije", navodi Marka.

Španski list kaže da se pored Vasić ističu i Jelena Bruks, Tina Krajišnik i Ivon Andreson.

Marka zasluge za sve uspehe Srbije daju i selektorki Marini Maljković, navodećui da je reprezentacija poslednjih godina nezamisliva bez ćerke legendarnog Božidara Maljkovića na klupi.

"Zajedno sa sjajnom generacijom igračica promenila je put tima. Nisu bile na EP 2011, a 2015. godine osvojile su prvo zlato u svojoj istoriji. Srpskinje su postale redovan rival Španije u borbi za medalje. U novije vreme uvek se završavalo pobedom Španije. One će želeti osvetu", zaključuje se u tekstu španske Marke. 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)