KOKOŠKOV SKLAPA MOZAIK: " Akropolis kup" zagrevanje za ono pravo što nas čeka

Novosti online

18. 06. 2021. u 18:55

DOBRO je počelo. Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Portoriko rezultatom 80:68 u prvoj utakmici "Akropolis kupa" u Atini, koji služi kao pripremni turnir pred olimpijske kvalifikacije (29. jun - 4. jul).

КОКОШКОВ СКЛАПА МОЗАИК:  Акрополис куп  загревање за оно право што нас чека

FOTO: FIBA

Sledeći protivnik našeg tima je selekcija Meksika, sutra od 16.00, dok u poslednjem meču u nedelju na megdan nam dolazi domaćin Grčka.

Bila je ovo dobra provera za "orlove", jer će se sa ekipama sličnog kvaliteta (Dominikanska Republika i Filipini) sastati u grupnoj fazi kvalifikacija za tačno deset dana. I u ovako prošaranom, krnjem sastavu bez većine glavnih igrača, Srbija je rutinerski obavila posao.

Istina, videle se u igri pulena selektora Igora Kokoškova pojedine boljke, međutim one će morati da se odstranjuju ili "kamufliraju" u hodu jer vremena nema. O kakvim boljkama je reč, najbolje se moglo videti u prvih deset minuta koji su otišli na stranu "egzotičnog" rivala. Mnogo su Portorikanci profitirali iz pik igre, dok je Ognjen Dobrić odličan momenat iz klupske sezone produžio i na reprezentativni nivo postigavši devet poena za prvih pet minuta.

U brzoj tranzicionoj košarci, bez mnogo faulova, bolje se snašla naša selekcija, koja je preko centarskog dvojca Marjanović - Petrušev došla do svoje igre i uz precizne hice Anđušića stekla dvocifrenu prednost pred odlazak na pauzu (47:32).

Ta druga deonica i razlika napravljena u njoj ispostavila se kao presudna na ovom meču pošto je preostala dva perioda igre sa minimalnom prednošću odbio Portoriko. Uspeli su momci sa obala Karipskog mora da oznoje našu četu, koja je i u nastavku radila na isti pogon. Petrušev je demonstrirao ubitačnu dominaciju u reketu, meč završivši sa 21 poenom na svom kontu, potvrdivši da će u izostanku Jokića, Raduljice i Milutinova (bio u ekipi, nije se skidao) pozicija prvog centra biti u bezbrižnim rukama.

Pritom, nivo igre nije spustio ni Dobrić (15 poena), pa je zajedno sa Petruševom doskorašnjim suparnikom iz finala plej-ofa Superlige, sada nacionalnom timu doneo prvu pobedu u pripremnom periodu.

SRBIJA - PORTORIKO 80:68 (19:21, 28:11, 13:14, 20:22)

DVORANA "OAKA Arena". Bez navijača

SRBIJA: Avramović 2, Marjanović 11, Bjelica 6, Davidovac 6, Lazić, Dobrić 15, Marinković 2, Anđušić 12, Petrušev 21, Ilić, Jović, Milosavljević 5

PORTORIKO: Braun 19, Gandija 5, Klavel 2, Pineiro 10, Parker 6, Ortiz 7, Anduhar 10, Toro, Sosa, Dijaz, Kondit 9, Rodrigez.

AKROPOLIS KUP

PETAK

Srbija - Portoriko 80:68

Grčka - Meksiko (večeras)

SUBOTA

Srbija - Meksiko 16.00

Grčka - Portoriko 19.00

NEDELjA

Portoriko - Meksiko 16.00

Srbija - Grčka 19.00


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest