OD ŽELJKA DO PEDRA: Veliki broj kandidata za klupu KK Partizan

G. K.

11. 06. 2021. u 19:03

PRIMARNI zadatak koji je sportski direktor košarkaškog kluba Partizan Zoran Savić zajedno sa upravom postavio pred sebe za ovo leto jeste dovođenje novog trenera koji će posrnulog velikana vratiti na staze uspeha.

ОД ЖЕЉКА ДО ПЕДРА: Велики број кандидата за клупу КК Партизан

Foto: N.P.

Licitacija je uveliko počela, lista kandidata je sve duža, a svaki dan neko drugo ime iskoči u prvi plan.

Najpoznatiji i najiščekivaniji čovek za tu funkciju je definitivno čuveni Željko Obradović. Iako ovakav epilog deluje kao najluđi san, ne treba ga tek tako otpisati pošto je najtrofejniji strateg u istoriji evropske košarke godinu dana bez posla, sve evroligaške ekipe su rešile pitanje trenera za sledeću sezonu, dok je NBA zbog cele pandemijske situacije daleko od realizacije (pitanje i koliko bi Obradović želeo tamo da radi). Pritom, kako se moglo čuti, crno-beli su stupili u kontakt sa Obradovićem koji je sam rekao da će odluku o budućnosti doneti do kraja juna.

Pre nekoliko dana se iz vedra neba pojavila vest da bi Španac Pedro Martinez, nekadašnji šef stručnog štaba Valensije i Baskonije mogao da sedne na klupu bivšeg evropskog prvaka. Martinez je od 2019. trener Manrese sa kojom mu je po isteku ove sezone istekao ugovor.

U početku su za istu poziciju figurirali Zoran Lukić i Aleksandar Đorđević, međutim tako nešto je daleko od realizacije jer je prvi produžio ugovor sa Nižnjijem iz Novgoroda, dok je drugi na pragu osvajanja titule sa Virtusom, a time i verovatnog ostanka u istom.

ČEKA SE 34. TRENER

U DUGOJ istoriji kluba koja datira od 1945. godine Partizan su vodila 33 trenera. Samo italijanski stručnjak Andrea Trinkijeri (na klupi bio od 2018. do 2020) nije dolazio sa prostora bivše Jugoslavije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!