JOKIĆEVA LUDA MVP PARTIJA: Srbin se igrao sa Bosancem i razbio Portland za Denverovo polufinale

Novosti online

04. 06. 2021. u 07:57

Nagetsi su preokretom u poslednjoj četvrtini pobedili na gostovanju u Portlandu (126:115) i sa 4-2 plasirali se u polufinale Zapada.

ЈОКИЋЕВА ЛУДА МВП ПАРТИЈА: Србин се играо са Босанцем и разбио Портланд за Денверово полуфинале

Foto: AP

Timskom igrom i uz 36 poena Nikole Jokića ekipa Denvera uspela je da preokrene rezultat u poslednjoj četvrtini i stigne do ključne pobede u prvom kolu plej-ofa. Za 36 minuta u igri Jokić je imao i osam skokova i šest asistencija.

On je prvi igrač Nagetsa u istoriji sa pet utakmica sa 30 i više poena u jednoj plej-of seriji. Ovo je njegova 13. takva utakmica, čime deli drugo mesto sa Karmelom Entonijem na "večnoj listi" Denvera. Aleks Ingliš sa 18 je jedini koji je ispred.

Zanimljivo da u prvoj četvrtini Nikola nije imao ni jedan poen, a u drugom poluvremenu, kada se odlučivao pobednik, zabeležio je 27 poena.

Zato je Majkl Porter Džunior postigao 22 od svojih 26 poena upravo u ovom periodu igre. Postigao je šest trojki u prvoj četvrtini, čime je izjednačio plej-of rekord u broju postignutih trojki u jednoj deonici utakmice.

Tu je utakmica prelomljena, a uz Jokića odlični su bili, Majkl Porter Junior i Džamajkl Grin sa 22 poena i devet skokova.

Kod Portlanda Demijan Lilard nije bio na uobičajenom nivou, postigao je „samo" 28 poena uz 13 asistencija.

Lilard je postao četvrti igrač u NBA istoriji sa 200 poena i 60 asistencija u plej-of seriji, pridruživši se Lebronu Džejmsu, Džeriju Vestu i Oskaru Robertsonu. On je jedini, doduše, kome je to pošlo za rukom u šest utakmica. Postavio je i NBA rekord po broju trojki (35) postignutih u jednoj plej-of seriji.

Naredni protivnik Denvera biće Finiks Sansi, koji su eliminisali šampione Los Anđeles Lejkerse.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!