MESIJEV TANGO ŽIVOTA! Finale Mundijala promovisaće Argentina u najboljeg svih vremena

M. BLAŽIĆ

15. 12. 2022. u 07:00

FUDBALSKI čudotvorac, koji više od decenije i po oduševljava kompletnu planetu "zaraženu" najvažnijom sporednom stvari na svetu, u nedelju će imati drugu priliku da stavi tačku na rasprave o najvećem svih vremena i da podizanjem pehara na Svetskom prvenstvu u Kataru "pečatira poslednji dokument" koji bi trebalo da utiša debate na tu temu.

МЕСИЈЕВ ТАНГО ЖИВОТА! Финале Мундијала промовисаће Аргентина у најбољег свих времена

Foto:AP

Pre osam godina u Brazilu Lionel Mesi je sa "gaučosima" stigao u predvorje raja, odakle ga je na bolan način ispratio napolje Mario Gece, golom u 114. minutu, kojim se Nemačka popela na krov sveta. Sada u Kataru deluje da su se sve zvezde poklopile kako bi omaleni čarobnjak mogao sa širokim osmehom da ode u reprezentativnu penziju, nakrivi kapu i postavi pitanje poput onog iz poznate domaće reklame - Ima li ko jači?

Prethodnih 90 minuta fudbalske magije u polufinalnom meču protiv Hrvatske (3:0) omogućilo je Mesiju da brojne statističke parametre prebaci na svoju "vodenicu" i sada je ostao samo "doktorat". 

On je u utorak uveče postao prvi fudbaler koji je pogodio i asistirao na tri utakmice Svetskog prvenstva, prvi put još od 1966. Na Mundijalu u Engleskoj se, takođe, prethodno dogodilo što i sada, a to je da jedan igrač bude strelac na tri vezana meča na dve svetske smotre (u Brazilu 2014. prethodno).

Golom sa bele tačke protiv Hrvatske Mesi se osamostalio na vrhu liste strelaca svoje reprezentacije na najvećem fudbalskom takmičenju, pošto je 11. pogotkom ostavio iza sebe Gabrijela Batistutu. Uz sve to, izjednačio je rekord koji zajedno drže Lotar Mateus i Miroslav Klose sa 25 odigranih utakmica na šampionatima sveta i u nedelju će i po tom učinku ostati sam na vrhu.

- Mesi je najbolji u istoriji. Nemam nikakvu sumnju u tako nešto. Prava je sreća i privilegija videti ga u plavo-belom dresu. Mesi motiviše ostale igrače, taj čovek je Argentincima sve - sijao je od sreće posle utakmice selektor "gaučosa" Lionel Skaloni.

O rešenosti mađioničara u kopačkama da svoj poslednji Mundijal završi sa šampionskim peharom dovoljno govori i podatak da je u 36. godini uspeo pet puta da se upiše u listu strelaca na Svetskom prvenstvu i da je u 2022. postigao 16 golova u dresu Argentine, a prethodni rekord u kalendarskoj godini mu je bio 12.

- Uživam otkako smo stigli na Svetsko prvenstvo. Iako smo počeli porazom, mi smo verovali, i zato tražim od ljudi u Argentini i svih naših navijača da veruju. Znamo šta smo i šta možemo. Ova grupa je luda! Argentina je ponovo u finalu, uživajte u tome.

Nije kapiten "gaučosa" zaboravio da pomene one koji su na tribinama oduševili bar upola onoliko koliko on na travnatom tepihu.

- Sve što se dešava od početka Svetskog prvenstva, sve ono što naši navijači prave na svakom meču, jeste ludo! Znali smo da nismo prvi favorit za trofej, ali nismo hteli ništa da damo drugima. Išli smo utakmicu po utakmicu i zaslužili da budemo u finalu. Napravili smo izvanredno dostignuće, jer uživamo u ovome što radimo. Daćemo sve od sebe u finalu, odustaćemo od svega drugog samo da osvojimo trofej. Ali, prvo uživajmo u ovom sjajnom trenutku - zaključio je Mesi. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)