JEDANAEST NA JEDNOGA! Marokanski navijači preplavili Dohu

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

13. 12. 2022. u 17:11

FRANCUZI su impresionirani činjenicom da će Maroko sutra u polufinalu imati, zvanično, podršku 13 hi1ada navijača kojima je kartu omogućila fudbalska federacija. Procenjuje se da će, uz one u sopstvenom aranžmanu, Maroko imati podršku čak 45.000 ljudi na stadionu koji prima ukupno 67.000! Francuskih navijača će, s druge strane, biti svega tri do četiri hiqade.

ЈЕДАНАЕСТ НА ЈЕДНОГА! Марокански навијачи преплавили Доху

FOTO: AP/Tanjug

 - Tamo vlada velika fudbalska groznica. Tim bolje po njih. To na tribinama stvara mnogo buke. Moji igrači su upoznati s tim, to čini deo konteksta, ali ne daju se tako golovi – poručuje selektor "trikolora" Didije Dešan.

Između Maroka i Katara ovih dana organizovan je pravi vazdušni most. Marokanska nacionalna aviokompanija stavila je na raspolaganje trideset vanrednih letova između Kazablanke i Dohe! Francuski mediji prenose da je danas u Kataru, pred jutarnje deljenje karata koje je počelo u 10 sati, red navijača "lavova s Atlasa" počeo da se formira već u dva ujutro. Došlo je i do tenzija, pa je morala da interveniše policija, dok je davanje ulaznica bilo na kratko obustavljeno. Snage reda su, kažu, naročito bile mišićave prema onima koji su to pokušali da snime telefonima.

FOTO: AP/Tanjug

"Triklori" su svesni šta ih ~eka.

- Nema slučajnosti na ovom nivou. Kada je jedna ekipa sposobna da pobedi Belgiju, eliminiše Španiju i Portugaliju, znači da ima mnogo kvaliteta na terenu, i van njega. Tome treba dodati i nepovoljnu atmosferu koja će biti na tribinama. Treba biti spreman, podići nivo igre, odgovoriti na zahteve polufinala Svetskog prevnestva – kaže golman Igo Ljoris.

Francuski igrači su dobro, uveravaju iz štaba "trikolora". Dajo Upamekano je osećao bolove u grlu, a Orelijen Čuameni u mišiću zbog udarca koji je dobio u susretu s Engleskom, pa su preskočili jedan trening, ali će biti u sastavu. Glavna poruka koju šalju igračima je da ne smeju protivnike da gledaju s visine i budu previše uljuljkani u činjenici da su favoriti.

 

Strah od sukoba

U PARIZU i drugim farncuskim gradovima strahuju od sukoba posle meča. Predsednica 8. pariskog arondismana Žan Oster zatražila je zato zatvaranje Jelisejskih polja za ulazak automobilima, uz pretres osoba na ulasku. Mir će na ovoj aveniji čuvati čak 1.200 policajaca.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)