LUKA MODRIĆ KRIJE SRPSKO POREKLO: Ujak mu ratovao protiv Hrvata, pa bio u Hagu

Novosti online

13. 12. 2022. u 13:28

Hrvatski fudbaler Luka Modrić, kapiten reprezentacije koja igra drugo polufinale Mundijala u nizu, ima srpsko poreklo i rođaka koji je bio major u ratu na prostoru bivše Jugoslavije!

ЛУКА МОДРИЋ КРИЈЕ СРПСКО ПОРЕКЛО: Ујак му ратовао против Хрвата, па био у Хагу

FOTO: Tanjug/AP

Kapiten reprezentacije Hrvatske, i rekorder po broju nastupa za "vatrene", inače je iz mešovitog braka. Mnogima je nepoznata činjenica da je Luka Modrić po očevoj strani Hrvat - dok je njegova majka Srpkinja.

Prethodnih godina se mnogo pričalo o tome kako su Srbi ubili dedu kapitena Hrvatske, ali nisu samo članovi porodice Lukinog oca Stipe preživeli pakao u ratovima devedesetih, kroz pravu golgotu prošla je i familija njegove majke Radojke, koja je Srpkinja iz Kruševa.

Ipak, o tim stradanjima Luka, nažalost, nikada ne govori, kao ni mediji iz komšiluka.

Naime, Jovo Dopuđ, ujak Luke Modrića, svedočio je pred Haškim tribunalom protiv ratnog zločinca Ante Gotovine.

Foto: Printskrin

 

O tome se u Hrvatskoj ne priča, jer pitanje je šta bi bilo sa porodicom Modrić u Zadru da su znali da je Lukina majka Srpkinja iz Kruševa, a da je njen blizak rođak major u vojsci Republike Srpske Krajine.

To je bila strogo čuvana tajna, koja se krila od Luke.

Jovo Dopuđ je od 1991. do 1993. godine bio major u Vojsci Republike Srpske Krajine i komandant 4. lake pešadijske brigade 7. severnodalmatinskog korpusa.

Bliski je rođak Radojke Dopuđ, Lukine majke, a oboje su iz sela Kruševa pored Obrovca.

Jovo je 1993. godine tražio da bude demobilisan, a posle pada Krajine 1995. preselio se u Srbiju i tu je živeo do 16. avgusta 2017. godine, kada je preminuo.

Lukin ujak je 2008. godine bio svedok Haškog tribunala u postupku protiv generala Ante Gotovine. Tom prilikom je svedočio o tome da su Srbi napustili Krajinu zbog granatiranja civilnih ciljeva, a da je naređenje izdao lično Gotovina.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (26)