MOŽE LI MAROKO DO FINALA? Svi se smejali Samjuelu Etu, a on do sada pogodio put lavova Atlasa na Mundijalu

Novosti online

12. 12. 2022. u 15:36

LEGENDA afričkog fudbala Samjuel Eto prognozirao je pre početka Mundijala u Kataru da će se za veliki zlatni trofej boriti njegov Kamerun i Maroko. Dok je u slučaju "nepobedivih lavova" debelo zakazao, što ipak može da se pripiše patriotizmu, postoje izgledi da će u slučaju "lavova Atlasa" pogoditi. Pa, 50 odsto i nije loša uspešnost, samo što je sledeći ispit za Maroko ipak teži od prethodna dva.

МОЖЕ ЛИ МАРОКО ДО ФИНАЛА? Сви се смејали Самјуелу Ету, а он до сада погодио пут лавова Атласа на Мундијалу

Foto: EPA-EFE/KHALED ELFIQI

Maroko je u polufinalu gde će mu protivnik biti svetski šampion Francuska, a Eto je pogodio ne samo da će arapska ekipa proći grupu i savladati rivale u osmini i četvrtfinalu, on je pogodio i koje će ekipe to biti.

Maroko je postao prva selekcija sa afričkog kontineta i prva iz arapskog sveta koja se našla među četiri najbolje na svetu, a na putu do polufinala rušila je Španiju u osmini finala i Portugal u četvrtfinalu. Ako ove srede pobedi i Francusku, Eto će pogoditi ne samo da će se Maroko boriti za titulu svetskog šampiona, nego i protivnike koje je imao na putu do finala!

Dodatna zanimljivost u ovoj priči je ta da su obe države čije selekcije je Maroko eliminisao bile kolonizatori ove severnoafričke zemlje, a i treća koja se atlaskim lavovima nalazi na putu je to bila.

Maroko je na putu do polufinala primio samo jedan gol, ali mu nijedan protivnički igrač nije zatresao mrežu, pošto je pogodak za Kanadu bio zapravo autogol.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)