ŠTA TO BEŠE LJUBAV? Mbape i Žiru na meti homofoba zbog grljenja posle gola na meču s Poljskom (FOTO/VIDEO)

G. ČVOROVIĆ

06. 12. 2022. u 16:39

ZALjUBLjENI, ili opčinjeni pogotkom? Fotografija u kojoj se dvojica reprezentativaca Francuske, Kilijan Mbape i Olivije Žiru, grle posle prvog pogotka protiv Poljske, obišla je društvene mreže, uz bujicu komentara, kod kuće, ali i u inostranstvu.

ШТА ТО БЕШЕ ЉУБАВ? Мбапе и Жиру на мети хомофоба због грљења после гола на мечу с Пољском (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

(Od stalnog dopisnika: PARIZ)

- Volim te, dušo. Poljubi me, ludice moja – samo je jedan od neumesnih komentara koji su, uz famoznu fotografiju, preplavili mreže.

Sličnih inspiracija je bilo nepretek.

- Onda kada vas žena bude gledala kao Mbape Žirua, ne ustručavajte se, to je taj trenutak – napisao je jedan od učesnika na društvenim mrežama.

Javljao se i nežniji pol.

- Volela bih da me neki momak gleda ovako kao Mbape Žirua! – zaključila je jedna ljubiteljka fudbala.

Do zagrljaja je došlo u trenutku kada je Mbape sjajno poslužio Žirua koji je postigao prvi gol na utakmici osmine finala i ujedno svoj rekordni 52. u dresu "trikolora".

Razloga za slavlje bilo je, dakle, na pretek, a ova proslava nije bila ništa drugačija od mnogih koje se dešavaju na fudbalskom terentu kada padne gol.

Reagovao je, čak, i bivši reprezentativac Bišente Lizarazu koji je u šali, uz fotografiju, napisao na engleskom jeziku:

"Ljubav je u vazduhu."

Na mreži su se pojavile i fotomontaže, a na jednoj od njih, dvojica igrača se grle u idiličnoj atmosferi, što je mnoge podsetilo na scenu iz filma Beležnica u kojoj se Noa (Rajan Gosling) i Eli (Rejčel Mekadams) ljube na kiši.

Sve to pokrenulo je u javnosti i polemiku o homofobiji na fudbalskim terenima, a reagovao je i predsednik udruženja "Fudbal zajedno" Joan Lemer, asocijacije koja se bori za prava LGBT+ populacije u ovom sportu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)