IVAN ILIĆ I STRAHINJA ERAKOVIĆ O MUNDIJALU: "Nikoga se ne plašimo, razmišljamo samo o pobedama"

M. B.

17. 11. 2022. u 23:15

RESPEKT svakome, a strah je reč koja je izbače- na iz rečnika pred najveću svetsku smotru fudbala u Kataru.

ИВАН ИЛИЋ И СТРАХИЊА ЕРАКОВИЋ О МУНДИЈАЛУ: Никога се не плашимо, размишљамо само о победама

FOTO: FSS

Tako rezonuju dvojica momaka koji su se našli pred predstavnicima medija u Manami, Ivan Ilić i Strahinja Eraković.

Jedini test-meč koji je na programu sutra od 16 časova u Manami protiv Bahreina je svima u fokusu, ali daleko od toga da na bilo koji način može da utiče na ono što izabranike Dragana Stojkovića Piksija od četvrtka i premijere protiv Brazila očekuje u Dohi.

Mladi vezista Verone oporavio se od povrede koju je zaradio tokom meča Lige nacija protiv Norveške i spreman je da se stavi na raspolaganje selektoru Stojkoviću. Naravno, i da svojim neospornim kvalitetom, možda i nekim potezom poput sjajne asistencije Mitroviću za drugi gol protiv Norveške, doprinese uspehu Srbije na Svetskom prvenstvu.

- Nismo pogrešili sa izborom sredine za ove kratke pripreme i za poslednju proveru pred meč sa Brazilom. Taj prvi trening je bio dosta naporan, ali nas nešto slično očekuje u Kataru i dobro je da se što pre adaptiramo na vremenske uslove. U Oslu sam igrao sa lakšom povredom, za koju se kasnije ispostavilo da je istegnuće mišića, sada je sve okej - rekao je Ilić.

Momak koji je u Oslu predstavljao najprijatnije iznenađenje smatra da ne postoji nijedan razlog da reprezentacija ne opravda sve hvalospeve sa kojima je stigla na Mundijal u Kataru.

- Svi u ekipi zračimo optimizmom, respektujemo svakog rivala, ali se nikoga ne plašimo. Razmišljamo isključivo o pobedama, ići ćemo utakmicu po utakmicu, sa željom da doguramo što dalje na Svetskom prvenstvu. Ne vidim ništa sporno u tome što težimo samoj završnici, svi smo profesionalni sportisti i valjda je normalno da nas interesuju visoki ciljevi. Brazil je moćna ekipa, ali niko ne može da nam zabrani da uđemo otvorenog garda i da pokušamo da ih iznenadimo.

Jedini predstavnik Superlige u timu Srbije na šampionatu sveta je štoper Crvene zvezde Strahinja Eraković.

- U Kataru branim čast domaćeg prvenstva i trudiću se da opravdam očekivanja fudbalske javnosti. Reprezentacija je mnogo viši nivo od Superlige Srbije i to poziva na još veću odgovornost. Informacija me je zatekla u autu, počeli su da me bombarduju pozivima i porukama, najpre porodica, pa svi ostali. Reakcija je bila fenomenalna, nisam mogao da verujem da sam se našao među putnicima za Katar, želeo bih da se zahvalim selektoru i stručnom štabu na ukazanom poverenju - jasan je mladi defanzivac.

Izneo je Eraković i detalje iz svlačionice Crvene zvezde koji su ga dopratili na Mundijal.

- Pričao sam malo sa Bukarijem, pretpostavljao sam da će biti pozvan da igra za Ganu. On prati našu reprezentaciju, zna kakvim kvalitetom raspolažemo i dao nam je velike šanse za dobar plasman na Mundijalu. Borjanu sam poželeo da prođe grupu i da se sastanemo u nokaut-fazi. Bilo bi lepo da se vidimo u finalu, da mu damo tri komada i da pokažemo ko je ko.

Atmosfera u nacionalnom timu je nešto što bi moglo da predstavlja značajan adut.

- Nisam verovao da je sve na ovom nivou dok nisam ušao u reprezentaciju i postao deo jedne fantastične grupe. Iako sam među najmlađima u timu, osećam se zaista lepo, svi me gledaju na isti način, od kapitena Tadića, do mog druga Ivana Ilića. Dišemo kao jedan i to je najveća prednost ove generacije. Čekamo sa nestrpljenjem 24. novembar. Možda su nas neki svetski mediji prerano otpisali. Govori se mnogo o brazilskom inatu, pa valjda je srpski inat veći od brazilskog - zaključio je Eraković. 

Bonus: Najaktuelniji video-snimci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)