MUNDIJAL IZA KULISA: U ekspediciji "orlova" i kuvar koji će spremati proverene srpske specijalitete - 30 kilograma mesa dnevno

Novosti online

17. 11. 2022. u 18:04

SKORO svaka od 32 reprezentacije u Kataru će imati svog kuvara. Ovaj čovek od posebnog poverenja u ekspediciji Srbije je Miroslav Nađ, koji skoro već dve godine sprema hranu za "orlove" na dužim putovanjima.

МУНДИЈАЛ ИЗА КУЛИСА: У експедицији орлова и кувар који ће спремати проверене српске специјалитете - 30 килограма меса дневно

FOTO: M. Vukadinović

Kuvar naše selekcije će po proverenim receptima "krčkati" obroke, koji su potpuno prilagođeni potrebama Dušana Tadića i saigrača, kao i članova stručnog štaba.

Zanimljivo je da se tokom dana u taboru "orlova" pojede oko 30 kilograma mesa, da se jede preko 100 jaja, upotrebljenih za razne recepte, a utroši se i desetak kilograma raznih testenina.

Domaćin Katar se potrudio da svega bude u izobilju, u zemlji koja uglavnom uvozi sve što čoveku može da padne na pamet. Voće je posebna stavka na meniju i njega će takođe biti u neograničenim količinama, a "Novosti" su još u aprilu, tokom boravka u Dohi na žrebu za Mundijal bile svedok bogatog uvoza jabuka iz Srbije na tržištu Katara.

Tako će "orlovi" verovatno imati priliku da ovo voće iz svoje zemlje probaju tokom boravka u svom trening-centru "Al Arabi", koji je svečano otvoren pre mesec dana.

Osim kvalitetne ishrane, reprezentativci Srbije će morati da vode računa i o dobrom spoljašnjem izgledu tokom Mundijala. U stvari, o tome su se već pobrinuli ekonomi, dizajneri opreme, ali pre svega kargo služba jednog avio-prevoznika.

Naime, u Dohu je još pre mesec dana otišlo uredno spakovano preko tri tone sportske i medicinske opreme, kao i lekova, suplemenata i medicinskog materijala. Apsoluno ništa se nije prepuštalo slučaju, pa se u pakovanju pozamašnog prtljaga vodilo računa i o količini rezervnih pertli za obuću fudbalera.

Kao i uvek, domaćin Mundijala je obezbedio potpuno besplatno pranje i sušenje opreme za sve 32 reprezentacije, koje će se boriti za najvažniji pehar u svetu fudbala.

Dvaput crveni, jednom beli

REPREZENTACIJA Srbije će na Mundijalu u grupi dva puta igrati u crvenoj, a jednom u beloj opremi. Već je odlučeno da će protiv Brazila "orlovi" nastupe u crvenim dresoima, isto kao i protiv Švajcarske, dok će na megdan Kameruncima istrčati na teren u beloj opremi.

BONUS: Najaktuelni video-snimci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)