IMA LI MESTA OPTIMIZMU PRED KATAR? Šokantan podatak, grupa Srbije šesta najteža u istoriji Mundijala

Novosti online

12. 11. 2022. u 15:56

SVE više zanimljivih podataka isplivava pred Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se igra u Kataru 2022

ИМА ЛИ МЕСТА ОПТИМИЗМУ ПРЕД КАТАР? Шокантан податак, група Србије шеста најтежа у историји Мундијала

FOTO: FSS

Brazil, Švajcarska i Srbija, u nekim procenama nalaze se među reprezentacijama od kojih se dosta očekuje na Mundijalu u Kataru, a uz njih, u grupi se nalazi i Kamerun, koji može da bude nepredvidiv protivnik. Elo računicom dobijamo renking grupe "orlova" od 1901 bod.

To grupu G stavlja ispred grupe E u kojoj su Španija, Nemačka, Japan i Kostarika (1.885), odnosno one u kojoj su Hrvatska, Belgija, Kanada i Maroko (1.868).

Ono što je posebno zanimljivo je da je grupa u kojoj je tim Dragana Stojkovića najteža na Mundijalima još od 1970. godine, zanimljivo je da do danas nije napravljena jača grupa od te u kojoj su se našli Brazil, Engleska, Rumunija i Čehoslovačka.

ŠTA JE ELO RANKING?

Elo Ranking je specijalizovani sajt koji se bavi rangiranjem nacionalnih fudbalskih timova, uzimajući u obzir specišifčne podatke, poput razlike kojom reprezentacije pobeđuju, važnosti mečeva, prednosti domaćeg terena i drugim načinima implementacije rejtinga timova.

Elo sistem razvio je mađarski matematičar, sa engleskim korenima, Arpad Elo. Njegovi proračuni od posebne su važnosti u šahovskoj federaciji, a potom je počeo da se primenjuje i u fudbalu.

SRBIJA NA 16. MESTU

Reprezentacija Srbije nalazi se na šesnaestom mestu rejtinga i statistike na dan 11. novembar 2022. godine, tri mesta iza Hrvatske, dok su u top pet Brazil, Argentina, Španija, Holandija i Belgija.

Rejting Srbije bolji je za devet mesta u odnosu na prošlu godinu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)