"KAMERUN PROLAZI GRUPU SA SRBIJOM, A ONDA..." Legendarni Eto dao prognozu pred Katar zbog koje mu se mnogi smeju

Novosti online

09. 11. 2022. u 12:00

ZAHUKTAVA se euforija pred početak Svetsko prvenstva, a sve veći broj ljudi iz sveta fudbala daje svoje prognoze po pitanju toga ko će podići popularnu "boginju" ove godine u Kataru. To je učinio i legendarni napadač Samjuel Eto, a njegov tip izazvao je podsmehe "fudbalskih kuloara" i verovatno je i najluđa prognoza, uz onu Erlinga Holanda da Senegal ide do samoga kraja.

КАМЕРУН ПРОЛАЗИ ГРУПУ СА СРБИЈОМ, А ОНДА... Легендарни Ето дао прогнозу пред Катар због које му се многи смеју

Foto: EPA-EFE/KHALED ELFIQI

Eto, koji je aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Kameruna, prognozirao je za zvanični sajt Svetskog prvenstva da će u finalu njegov Kamerun ići na megdan još jednoj afričkoj selekciji - Maroku.

Podsetimo, Kamerun je u grupi sa Srbijom, Brazilom i Švajcarskom. Nekadašnji špic Barselone i Intera, koji sada obavlja funkciju predsednika fudbalskog saveza svoje države, veruje da će "lavovi" proći dalje i otići sve do kraja.

- Kamerun će osvojiti titulu, a u finalu će pobediti Maroko - kao iz katapulta je poručio Eto za zvanični sajt takmičenja.

Potom je nekadašnji napadač Barselone i predvideo ceo put ovih afričkih zemalja do finalnog meča.

- Maroko će u osmini finala izbaciti Španiju, kasnije Portugal i Francusku u polufinalu. Što se nas tiče, bićemo u eliminacionim borbama bolji od Belgije u četvrtfinalu i Senegala u polufinalu.

Za kraj ovog "čudnog" intervjua, Eto se osvrnuo na njegovo osvajanje Lige šampiona 2010. sa Interom, i tim primerom želeo da podstakne svoju naciju da veruju u čudo u Kataru.

- Sposobni smo da osvojimo Mundijal. Da biste to uradili nisu vam potrebna čudovišta ili vanzemaljci, ali jesu dobre pripreme, mentalna čvrstina i ludilo na terenu. Baš kao što je imao Inter 2010. - zaključio je Kamerunac.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)