IVICA ILIEV OTKRIVA SVOJA OČEKIVANJA ZA ŽREB: "Samo da ne izvučemo ove četiri ekipe"

Novosti online

01. 04. 2022. u 14:10

SPORTSKI događaj dana u svetu je izvlačenje grupa za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru, a svoje želje kad su u pitanju potencijalni rivali "orlova" izneo je i Ivica Iliev.

ИВИЦА ИЛИЕВ ОТКРИВА СВОЈА ОЧЕКИВАЊА ЗА ЖРЕБ: Само да не извучемо ове четири екипе

FOTO: M. Vukadinović

Sportski direktor Partizana je tokom gostovanja na televiziji K1 govorio o reprezentaciji Srbije, koja će posle 18 časova saznati rivale na Mundijalu.

– Srbija je u trećem šeširu, što bi trebalo da znači da smo tu po kvalitetu, a nije baš tako kada pogledamo ekipe. Ne oslikavaju ti šeširi realnu situaciju, oni su samo brojevi. Bolji smo od nekoliko reprezentacija iz drugog šešira. U prvom šeširu je reprezentacija Katara, domaćin, koji tu nikako ne pripada. Potencijalno možemo dobiti ekstremno tešku grupu, a ako nas posluži sreća možemo dobiti i lakšu. Videćemo večeras šta će nam sreća doneti – počeo je Iliev.

Zatim je dodao i koga ne bi nikako voleo da dobijemo.

– Samo da ne dobijemo Brazil, Nemačku i Ganu. Ne bih voleo ni Francuze. Ja bih voleo da nam u grupi budu Katar iz prvog šešira, iz drugog SAD ili Švajcarska. Mislim da možemo i sa Dancima da izađemo na kraj iako smo izgubili prijateljsku utakmicu. Dobro bi bilo da nam dođu Saudijska Arabija, Kostarika… Verujem da možemo da prođemo grupu, u najboljem slučaju imaćemo grupu u kojoj možemo da se borimo za prvo mesto. Verujem i da možemo da stignemo do četvrtfinala. Nemačka i Holandija nisu više ono što su nekada bile.

Izneo je i svoja očekivanja i pohvalio "orlove" za kraj.

– Mi koji ih volimo i koji navijamo treba da im budemo vetar u leđa. Imamo sjajne igrače i selektora koji je izvrstan trener, a uz to i naš najbolji igrač svih vremena. Kada se on pojavi ispred vas kao igrača, a on je mnogo veći i od najboljeg igrača, onda morate da pred njim spustite glavu i da radite. Da pratite njegovu energiju i znanje, i tako se stvara zajedništvo. To se i vidi, da iako imamo mnogo zvezda u reprezentaciji, niko zapravo nije zvezda već su svi jedno, prava grupa. Verujem da ćemo u Kataru dati sve od sebe, uprkos tome što će biti velikih napora tokom sezone, pre samog prvenstva. Zgusnut je raspored i biće malo vremena da se ekipe osveže i odmore pred Svetsko prvenstvo. Svega oko sedam dana reprezentacija će biti zajedno pre Katara – zaključio je Iliev.

BONUS VIDEO - Oblilazak neobičnog stadiona u Kataru

 

(hotsport.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)