ATLETIKO SEDAM GODINA ČEKAO NA TITULU: Suarez se osvetio Barseloni

G. KELIĆ

23. 05. 2021. u 21:06

POSLE sedam sušnih godina, druga strana Madrida slavi titulu! Atletiko Madrid se pobedom na gostovanju Valjadolidu (2:1) u poslednjem kolu španske Primere dokopao 11. šampionskog naslova, a prvog posle sezone 2013/2014.

АТЛЕТИКО СЕДАМ ГОДИНА ЧЕКАО НА ТИТУЛУ: Суарез се осветио Барселони

FOTO: AP

I danas, kao i tada na klupi "jorgandžija" sedi Dijego Simeone kao jedan od najdugovečnijih trenera u evropskom fudbalu, koji je od preuzimanja madridskog tima 2011. sve do danas osvojio osam trofeja (dve lige, jedan kup, dva Superkupa Španije, dve Lige Evrope i dva Superkupa Evrope), što ga čini najtrofejnijim strategom u istoriji kluba.

- Sve vreme se smejem. Srećan sam zbog mnogih ljudi. Bila je ovo teška godina. Imamo prijatelje, članove porodica i navijače koji su umrli. Ne samo u Atletiku već i u drugim timovima. Doneli smo radost mnogim ljudima u ovim teškim vremenima - istakao je Simeone.

NA PROSLAVI POGINUO DEČAK

DA nisu navijači Crvene zvezde jedini koji ne znaju kako da proslave titulu, pokazao je i slučaj sa Atletikovog šampionskog slavlja, gde je jedan 14-godišnji dečak izgubio život. Naime, on je proturio glavu kroz prozor kombija kako bi mahao zastavom, ali je udario glavom u zid pošto se vozilo velikom brzinom kretalo tik uz njega. Lekari su bezuspešno dečaka reanimirali sat vremena, dok je policija otvorila istragu. Kako španski mediji navode, dečak je bio u društvu prijatelja i brata.

Simboliku u ovoj osvojenoj tituli predstavlja činjenica da ju je doneo "odbačeni" Luis Suarez, koji je početkom takmičarske godine iz Barselone prešao u redove "rohiblankosa" za samo sedam miliona evra, pod izgovorom da je previše star da bi se takmičio na visokom nivou. Međutim, omaleni Urugvajac je u svojoj 34. godini, sa 21 golom u prvenstvu (treći strelac lige) od čega upravo odlučujući protiv Valjadolida, pokazao čelnicima "Blaugrane" da su napravili jednu od najvećih grešaka.

- Barselona me nije cenila, a Atletiko mi je otvorio svoja vrata. Zauvek ću biti zahvalan ovom klubu što mi je ukazao poverenje - rekao je Suarez sa suzama u očima, pošto je svoju kolekciju obogatio petim peharom osvajača La lige.

FOTO: AP

U Ligu šampiona, pored Atletika, idu još i Real, Barselona i Sevilja. U Ligu Evrope će Sosijedad i Betis, dok će Viljareal kao sedmoplasirani nastupati u kvalifikacijama za novoformiranu Konferencijsku ligu, ukoliko u finalu Evropa lige u sredu ne savlada Mančester junajted. U niži rang su preseljeni Ueska, Valjadolid i Eibar.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju