GOLMANSKI DUELI U ZRENJANJINU: Mladi talenti se takmičili na "Karađorđevom parku"

B.Grujić

23. 05. 2021. u 20:24

VIŠE od stotinu mladih fudbalskih čuvara mreže na Gradskom stadionu u Zrenjaninu, takmičilo se u različitim uzrasnim kategorijama, od 2005.do 2014. godišta u organizaciji Golmanske akademije Delivoja Šarenca, nekadašnjeg golmana kluba koji je decenijama stanovao u Karađorđevom parku.

ГОЛМАНСКИ ДУЕЛИ У ЗРЕЊАЊИНУ: Млади таленти се такмичили на Карађорђевом парку

FOTO: B. Grujić

- Prvi put se golmanski dueli održavaju u Zrenjaninu, igralo se na pet terena i ono što je najvažnije brojne devojčice i dečaci su prezadovoljni, a pobedio je fudbal - kaže Šarenac, uz napomenu da se svaki duel igrao tri minuta, a golmani po pravilima, sa svoje polovine šutirali na gol svog rivala.

U konkurenciji najmlađih, devojčica i dečaka rođenih 2013. godine i mlađih, treće mesto osvojio je Vanja Rođenkov, drugi je bio Marcel Mikloš, a pobedio je Stefan.Đurković, u generaciji 2012. najbolji je bio Relja Vučković, drugoplasirani Luka Tošić, a trećeplasirani Mihajlo Zečević.

Desetogodišnjaci, rođeni 2011. godine vodili su nemilosrdne golmanske duele, a najbolji je bio Jovan Segeti, drugo mesto osvojio je Pavle Božović, a treće Lazar Trišić, u konkurenciji 2010. pobedila je devojčica Klara Varga, ispred drugoplasiranog Alekse Vukašinovića i Vlade Kirćanskog, dok je u generaciji 2009. apsolutnu dominaciju pokazala Novosađanka Lana Milenić, koja čuva mrežu Vojvodine, a bila je bolja od Zrenjanonaca, Ognjena Bogunovića i Stefana Radovančeva.

U generaciji 2008. pobedio je Lazar Lavirac iz Zrenjanina, drugi je bio Jovan Obradović, a treći Ivan Matić, u 2007. godištu prvo mesto osvojio je Luka Srdić, ispred Bogdana Jovanovića i Milovana Simića, dok je u konkurenciji najstarijih, rođenih 2005. i 2006. godine, trijumfovao Aleksa Strajnić, drugo mesto zauzeo je Jan Marku, a treće Milan Glišin.

FOTO: B. Grujić

Pehare, medalje, diplome, golmanske rukavice i čarape, najboljima je dodelio Saša Todić, nekadašnji golman Proletera i Vojvodine, internacionalac u brojnim klubovima i sada trener golmana u Abu Dabiju, uz pomoć organizatora duela, Delivoja Šarenca, a na tribinama je među brojnim gostima, bila i odbojkaška reprezentativka Srbije, Maja Ognjenović.

Na kraju specijalna priznanje za najefektniju odbranu dobio je desetogodišnji Aleksa Pajović, na najlepši postignuti gol devetogodišnji Mark Turi, za fer plej Jovan Barbulov i kao najmlađi i najtalentovaniji učeanik Uroš Perić, rođen 2014.godine.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)